בתהליך..המתן בבקשה.

הבית היפני של אלה / בלוג

על שום מה, או איך להפוך את השום לידידך הטוב בימי החורף?

02/02/2015 20:00  | 19 צפיות


  • מזג האוויר ההפכפך, עומס רגשי, עומס בעבודה, מערכת חיסונית ירודה, גורמים לרבים להתקרר,להתעטש, ולבתי החולים להתמלא מעבר לתפוסה המקסימלית.

    אז איך להתגונן באמצעים פשוטים הנמצאים בכל מטבח? לרובנו במזווה יש כמה תרופות יעילות ביותר נגד מחלות החורף: בצל, כורכום, ג'ינג'ר וכמובן השום. לא ארבה במילים על התכונות האנטיבקטריאליות הנפלאות של המרכיבים הפשוטים האלה. רובנו גם מכירים, קראנו, שמענו, אך כמה מאיתנו אכן עושים שימוש באינפורמציה הזאת?

    רשומה זו אני אקדיש לשום ואתן מתכון פשוט איך להפוך את השום לקל ונגיש לבישול.

    כוון שרבים מתעצלים לקלף ולקצוץ שן של שום כדי להוסיף לסלט או למרק או פוחדים מהריח שההתעסקות הזו תתיר על הידיים,או אכילת השום החי בנשימה, בסופו של דבר,השום לא מוצא את דרכו אל הצלחת שלנו.

    אם גם אתם מכירים בחשיבותו של השום אבל לא משתמשים בו לעיתים קרובות, קבלו את המתכון :

    • כשנחה עליכם הרוח קלפו 2-3 ראשי שום. הדרך המועדפת עלי לעשות זאת היא בעזרת מעיכת השיניים עם הצד של סכין רחבה. יש שיטות נוספות, כמו ניעור השיניים בצנצנת סגורה במשך כ10 דקות. מפתח שרירי ידיים, ואכן מקלף את רוב שיני השום, או גלגול השן בתוך גליל מסיליקון,שנמכר בהרבה חנויות לכלי בית, גם עובד מצוין.
    • הכניסו את כל שיניי השום לתוך מעבד מזון עם כפית מלח, מעט פלפל שחור וכף או שתיים שמן. טחנו את השום למחית והכניסו לתוך צנצנת זכוכית קטנה.
    • אחסנו את הצנצנת בפריזר והשתמשו במחית בכל הכנה של אוכל. מתאים למרקים, תבשילים,מטבלים,רטבים לסלט וגם סתם ככה על לחם.
    • המחית המוכנה נוחה מאוד לשמוש, מקצרת את זמן ההכנה ולא דורשת ללכלך ידיים.
    • ההקפאה ממתנת את הטעם העז של השום ומאפשרת להשתמש בו גם בסלטים חיים.

    אז קדימה לעבודה, ותהיו בריאים!


תגובות

ציון איכות

  (337 מדרגים)
10
מחיר: 10
שירות: 10
זמינות: 10
אמינות: 10

נקודות פעילות

4,434
ב 4 החודשים האחרונים
(48,699 סה"כ נקודות)
יו"ר הקבוצה
עושים עסקים באשדוד והפריפריה הכפרית
חונך באתר
2,695
צפיות בפרופיל

פרטי התקשרות

 0543534213
 0543534213
 - אשדוד 77452
Facebook LinkedIn



© א.נ עסקים עושים עסקים בע"מ.
כל הזכויות שמורות