; שאלות ותשובות | זן-שיאצו ריפוי במגע | אפרת בזרקון זן-שיאצו | מטפלת זֵן-שיאצו בכירה - עסקים עושים עסקים

בתהליך..המתן בבקשה.

זן-שיאצו ריפוי במגע

שאלות ותשובות

שאל שאלה

שאל שאלה

השאלה שלך
שלח שאלה


  1. מיקי בן יעקב  קייטרינג טבעוני והרבלייף

    האם ניתן לטפל גם בבעיות של כאבים ברגליים?

    זן-שיאצו מקל על כאבים כרוניים - שנמשכים תקופה ארוכה. אני ממליצה להגיע לטיפול ראשון, הכולל תשאול מעמיק, לחוות את השיאצו ולאחריו אני נותנת המלצות להמשך הטיפול המתאים.

  2. אפרת בזרקון  זן-שיאצו

    כמה טיפולי שיאצו אצטרך?

    על מנת לטפל בבעיה ספציפית, אשר נמשכת כבר תקופת-מה, יש לקחת בחשבון שהטיפול בשיאצו יהיה תהליך. לא תמיד ניתן לחזות מראש מה יהיה משכו, אך תמיד יהיה ברור למטופלת מתי הסיבה בגללה הגיעה לטיפול כבר אינה רלוונטית עבורה, ושחל שיפור.

    לרוב אני ממליצה על סדרה ראשונית של 12 טיפולים אחת לשבוע, במהלכה ניתן לחוות את הטיפול ואת התהליך ולהיווכח כיצד מתהווה השינוי. כאשר השינוי הרצוי חל, מומלץ להמשיך בטיפולים על מנת להפוך את השינוי להרגל חדש ומשופר.

    התפיסה מאחורי הזן-שיאצו היא של בריאות, ולאו-דווקא רפואה. טיפולי שיאצו קבועים מונעים את הצורך ב”אזעקות” לטיפול במקרים אקוטיים. הם מסייעים לשמירה על הבריאות, על היציבה ועל שמחת-החיים!

  3. אפרת בזרקון  זן-שיאצו

    האם כדי להיות מטפלת זן-שיאצו צריך "כוחות מיוחדים"?

    לא. השיאצו הוא עבודה עם הגוף, כלי אשר יש לכל אחד מאיתנו. בשיאצו באה לידי ביטוי האנרגיה של המטופלת, כאשר היא נעה ומתאזנת בגוף. לימוד טיפול באמצעות שיאצו הוא לימוד עבודה עם הגוף, עבודה של תנועה ומגע. אנרגיית החיים (צ’י) היא דבר מאוד מוחשי, וניתן ממש לגעת בה. היכולת הזו היא נרכשת, ובתהליך של טיפול בשיאצו מתפתחת היכולת לחוש את הצ’י ולהפעילה.

  4. אפרת בזרקון  זן-שיאצו

    מה ההבדל בין זן-שיאצו לשיאצו?

    ההבדל העיקרי הוא בתחושה. בטיפול זן-שיאצו יש דגש על הכלה, ועל עבודה עם החוסר (”קיו”) העמוק של הגוף. המטרה בטיפול שיאצו היא תמיד להביא לאיזון בין עודף וחוסר; אך בזן-שיאצו לרוב נחזק את המקומות החלשים, מתוך ידיעה שחיזוק שלהם יביא בהכרח לפיזור האנרגיה (”צ’י”) העודפת. מסיבה זו הטיפול בזן-שיאצו בדרך כלל אינו כואב. התחושה בטיפול היא לרוב של רוגע ומעין “ריחוף” בין מצב של שינה וערות.

  5. אפרת בזרקון  זן-שיאצו

    מה זה זן-שיאצו?

    זן-שיאצו הוא סגנון טיפול שהתפתח במהלך המאה ה-20 ביפן, ושוכלל על ידי שיזוטו מסונגה. מסונגה היה מטפל שיאצו, פסיכואנליטיקאי וכן עסק במדיטציית-זן ובקליגרפיה. הוא התבונן בעולם המודרני וחש, שכפי שהאנשים השתנו עם השנים, ואורח חיינו רחוק מאוד מלהיות זה שהיה נהוג בסין וביפן לפני מאות שנים, כאשר התפתח השיאצו, כך גם הטיפול צריך להשתנות. מסונגה תפס את האדם המודרני כחלש יותר משהיה בעבר, וראה צורך להתאים את הטיפול כך שהוא יהיה עדין יותר, במגע רחב יותר ועם דגש על הכלה של המטופל.

  6. אפרת בזרקון  זן-שיאצו

    מה זה שיאצו?

    שיאצו היא שיטת ריפוי שהתפתחה ביפן לפני מאות שנים, מתוך הפילוסופיה והרפואה הסינית. פירוש המילה “שיאצו” ביפנית הוא “לחץ-אצבע”. השיאצו הוא תרפיה באמצעות מגע: לחיצות באמצעות כפות הידיים, האמות, הברכיים והאגודלים על גוף המטופלת לאורך מרידיאנים (ערוצי אנרגיה) ועל גבי נקודות צוּבּוֹ (נקודות-דיקור) בגוף, במטרה להביא לאיזון של האנרגיה (צ’י) בגוף.

  7. בכדי להשיג שיפור בתסמיני גיל המעבר, האם יש להיות בטיפול קבוע בשיאצו? ולחליפין - כמה טיפולים יש לקחת?

    תודה על השאלה! אכן, תסמינים של גיל המעבר אצל נשים (למשל, גלי חום, כאבי ראש, עצבנות, נדודי-שינה) יכולים להיות מכבידים מאוד. לעיתים קרובות מופיעים תסמיני גיל-המעבר אצל נשים אשר סבלו מתסמונת קדם-וסתית בתקופת הפריון, מכאבי מחזור ועוד.
    שיבושים במחזור החודשי אצל אישה מעידים על חוסר-איזון בגופה. מכוון שמדובר לרוב במצב מתמשך, אכן נחוצה סדרה של טיפולי זן-שיאצו כדי לטפל בכך, לסייע ולהקל.

    משך הסדרה משתנה מאישה לאישה ותלוי במצבה וכן ביעדי הטיפול. אצל נשים המקבלות עדיין את הוסת, מומלץ לבוא לתקופה של לפחות 3 מחזורים. אצל נשים הנמצאות כבר במנפאוזה (גיל המעבר), לרוב נדרשת סדרה של 10-16 טיפולים. חשוב להדגיש כי כאשר מעוניינים ליצור שינוי מסוג זה, חשוב להקפיד על טיפולים בתדירות של אחת לשבוע.

    מעניין לציין, כי סדרת זן-שיאצו משפיעה לטובה על המחזור ועל תופעות גיל-המעבר גם אצל נשים שהגיעו לטיפול שבועי כדי לטפל בדברים אחרים; זאת כיון שטיפול זן-שיאצו הוא טיפול כולל, המטפל באישה ולא בסימפטום. כאשר אנו מביאים את הגוף למצב בו מוחזרת לו היכולת לאזן את עצמו, נעלמים תסמינים רבים, וביניהם גם תסמינים אלה.

אפרת בזרקון זן-שיאצו

מטפלת זֵן-שיאצו בכירה