בתהליך..המתן בבקשה.

ilanits patisserie / בלוג

ריבת תפוזונים

07/03/2016 17:03

  • לפני יומיים ביקרתי חברה (גם מביז) וראיתי שיש לה עץ  של תפוזים סיניים. העץ היה מפוצץ בתפוזונים בשלים (כי זו העונה).

    שאלתי אותה אם אפשר לקטוף כדי להכין ריבה,היא כמובן הסכימה וכך יצא שהכנתי לי קילו ריבה.

    אז מה עושים? הכי קל בעולם! שוטפים תפוזונים (אני לקחתי בערך קילו תפוזים) טוב טוב,אני גם השרתי אותם בסבון ומים ושטפתי שוב.

    חורצים כל אחד מהתפוזונים (אל דאגה זה בדיוק 10 דקות עבודה) לאורך ולרוחב אבל רק עד החצי!!!

    ומרתיחים פעמים.מה זה אומר?מרתיחים פעם ראשונה -שוטפים את התפוזונים ומרתיחים שוב (לא לדלג,זה כדי להוציא את המרירות שקיימת בתפוזים).

    שוטפים את התפוזונים ושמים בסיר עם עוד 800 גרם סוכר ומיץ מתפוז אחד או מלימון אחד (לטעמכם).בשלב הזה אפשר להוסיף טעמים לריבה,אני הוספתי מקל וניל אחד. אפשר כוכבי אניס ,שורש ג'ינג'ר,מקל קינמון וכל מה שעולה על רוחכם.

    מבשלים על אש נמוכה לכמה שעות,חשוב לערבב כל כמה דקות כדי שהריבה לא תישרף בתחתית. כאשר הקליפות נעשות שקופות-הריבה מוכנה.

    אפשר לאחסן בכלי מפלסטיק,אבל מומלץ מאוד לאחסן בצנצנת מעוקרת (לחמם בתנור לכ10 דקות ולמזוג את הריבה כשהיא חמה,לסגור ולהפוך-כך נוצר מצב של וואקום וזה שומר על הריבה להרבה יותר זמן.)

    עכשיו שיש לי כל כך הרבה ריבה (וזה אחרי שחילקתי קצת לחברים..),אני יכולה לבחור מה לעשות איתה...אפשר להוסיף לתבשילי בשר (וגם לצמחוני..) ואפשר פשוט עם חמאה וטוסט :)


    יום טוב,

    אילנית

תגובות

אילנית אנג'ל קונדיטור

קונדיטור