חשוב לקבל יעוץ משפטי מקצועי לפני שמחליטים להגיש תביעה או ערעור בית משפט
עוד לקוח מרוצה.
השבוע הגיע אלי לקוח שהגיש ערעור לבית המשפט העליון על פסק דין של בית המשפט המחוזי. הלקוח היה כבר מיוצג ע"י עורך-דין. הוא הביא לי את התיק וביקש שאקרא הכל ואתן לו ייעוץ משפטי בנוגע לסיכויי הערעור בבית המשפט העליון ואף ביקש שאצטרף לייצוג שלו בדיון בבית המשפט העליון.
קראתי את כל החומר שהיה בתיק והגעתי למסקנה כי הסיכויים שבית המשפט העליון יתערב בפסק הדין של בית המשפט המחוזי ויהפוך אותו, במקרה הזה, הם קלושים ואפסיים.
מטעם זה המלצתי לאותו לקוח למהר ולמשוך את הערעור מבית המשפט העליון ולבקש לקבל בחזרה את אגרת בית המשפט שכבר שולמה, וזאת למרות שכבר התקיים קדם ערעור. הסתבר, שגם השופט בקדם הערעור המליץ למחוק את הערעור.
בעצה זו שנתתי ללקוח, כאשר הבנתי שהסיכויים להצליח הם בוודאות אפסיים, חסכתי ללקוח לכל הפחות הוצאות משפט שיכולים היו לנוע בין 30,000-50,000 ש"ח. בנוסף, נחסך ללקוח שכר הטרחה שהיה נאלץ לשלם לעורך דינו, יום הדיון בירושלים וכמובן הוחזרה לו אגרת בית המשפט שהוא כבר שילם.
המסקנה היא, שחשוב לקבל ייעוץ משפטי מקצועי, לפני שמערערים על פסק דין.הכנס טקסט כאן

שמי דורית פרידמן ארבל. עורכת דין ומגשרת. לאחרונה סיימתי את עבודתי ב-17 השנים האחרונות כעוזרת משפטית בכירה בבית המשפט העליון. ב- 14 השנים האחרונות הייתי עוזרת משפטית בכירה ויד ימינו של המשנה לנשיאת בי
