בתהליך..המתן בבקשה.

האוכל של אמא ענבר / בלוג

למי בא היום על קציצות מלאות טעמים בקלי קלות לארוחת צהריים? קבלו מתכון!

13/03/2014 11:03

  • קציצות פראסה- בשר בקר עם כרישה - וגם אופציה צמחונית..

    חומרי הגלם:
    3 כרישות קצוצות - החלק הלבן
    1/2 קילו בשר בקר טחון.
    תפוח אדמה קטן מבושל מעוך ל"פירה"
    תפוח אדמה קטן לא מבושל מגורר גס
    2 ביצים
    כף טחינה גולמית
    1/8 כוס פירורי לחם
    1/8כוס קמח מצה
    בצל מגורר גס
    מלח , פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה .

    אופן ההכנה:

    הכנות מוקדמות:

    1. לבשל את הכרישות במים ולסנן מהנוזלים. לקצוץ דק. לבשל במי מלח תפו"א אחד קטן לסנן לאחר הריכוך ולמעוך לפירה.

    2. מערבבים את כל חומרי הגלם יחד בקערה. לשים היטב לשחרור כל החלבונים מהבשר.

    3. מניחים בצד 1/2 שעה

    4. בידיים לחות צרים קציצות שטוחות
    5.  מטגנים בשמן לא עמוק מידיי משני הצדדים.
    מגישים חם או קר (-:
    בתאבון!!!

    ***ניתן להכין גרסא צמחונית למנה בהוספת יותר כרישה, תפוחי אדמה וביצים  וכמובן בהורדת הבשר.

תגובות

ענבר בן הרוש

בשלנית ביתית

עסקים מומלצים בתחום