הומאופתיה לעזרת הגבר בעולם העסקים

גברים שחווה נפילה פיננסית, איבוד הכנסה, ירידה בנכסים, תקופות של שפל כלכלי פשיטת רגל.
איך ניתן להתגבר על מצבים כאלו ולעשות הכנה מראש להתמודדות טובה יותר.
כמו בכול צבא מיומן וטוב -כך גם החיים אנחנו צריכים שיישארו לנו מספיק והותר כוחות אנרגיות פתרונות בראש לשלוף במצב מפתיע ולא צפוי, אבדנו שותפויות, איבדנו מקום עבודה, איבדנו כסף, צריך שיהיה לנו במלאי הרוחני שלנו תשובות למצב כזה, אם אין לנו תשובות אנחנו חווים תהליך של נפילה. כך שלא פחות מלהכין את עצמנו ברמה החומרית לשים בצד ולהיערך לכול מצב שיהיה יש חשיבות עליונה להיערכות וכוננות ושימת דגש על מצב רוחני מתאים שיודע ליפול בלי לקבל מכה ואתן דוגמאות מספר:
גבר בן 60 מוצא את עצמו אחרי שנים של וותק בחברה בעבודת כלכלן - מועף לטובת גבר צעיר ממנו
ב 25 שנה, הגבר שחייו היו בטוחים עד כה נכנס לחרדות ממוות, מפסיק לישון בלילות, התיאבון שלו פוחת לרמה מדאיגה, אשתו מתקשרת אלי אחרי ארבע חודשים שהוא לא יוצא מהבית מתבייש לצאת לרחוב, שיזהו שהוא לא הולך כמו כול יום לעבודה, וישאלו שאלות ויגלו שהוא פוטר, הבושה אוכלת אותו מבפנים מה יגידו השכנים, החברים ובני המשפחה, קשה לו לצאת לאירועים משפחתיים מאז המקרה כי שוב זה יחשוף אותו להשפלה והוא נכנס למעגל חסר מוצא, האישה והילדים מודאגים, מצבו הולך ומתדרדר. הם פוחדים שילקה בשבץ מוחי לאחר שנים בהם היה בריא, בעבר הרחוק לפני 15 שנה הוא לקה בשבץ קל אחרי פיטורין שחווה במקום עבודה אחר, אותו שבץ לא השאיר עקבות אך הרופאים הזהירו מהשבץ השני שיכול להיות קשה ומשמעותי יותר ולהשאיר בו נכות תמידית.
ההתייחסות למקרה כזה היא ברובד הרוחני, לחזק את כול נקודות החולשה עליהם המקרה מצביע, ועל ידי כך לתת לו כלים להתמודדות כי הוא לא ירגיש את כול מלאי הדברים שמונעים ממנו להמשיך ולהתחזק ולהפנות את האנרגיות שלו לכיוונים חיוביים, אם כך אני צריכה למצוא עוברו רמדי הומאופתית שתעבוד על שינוי בנקודות חולשה אלו:
1 חרדות ממוות במיטה
2 חוסר תיאבון
3 בושה -מה יגידו
4 תחושת השפלה
5 הסתגרות בבית
6 והסיבה לכולן פיטורין - שניתן לראות אותם גם כאקט של בגידה בו על ידי מקום שהיה לו לבית.הרקע של השבץ מכוון אותי לדעת ולראות מהי החולשה הגופנית הקיימת אצלו ומהם הפרמטרים שאותם הזכרתי למעלה שצריך לחזק מהר כדי למנוע הישנות של שבץ נוסף -כתהליך מניעה, כי בפעם הקודמת פיטורין עוררו את המערכת שלו להגיב בצורת שבץ. וכך נעשה. לחזק אותו לפני שהשבץ ירים ראש שוב.
מקרה נוסף
גבר בן 42 מנהל חברה בשותפות עם שני שותפים נוספים, החברה נקלע למשבר כלכלי, פשיטת רגל מאיימת עליה אך הם מנסים בכל כוחם למנוע את המצב, מנסים להכניס שותף נוסף שיקנה מניות, יש להם דיון ממושך ומורט עצבים עם חברה מחוול שמעוניינת להשקיע בהם אך מושכת אותם בסגירה בגלל פוליטיקה פנימית. מנהלת החברה עליו מדובר מגיע אלי במצב של מערכת עצבים דיי שחוקה, סף דאגה מאוד גבוה, במקרה שלו הוא יודע לשלוט שליטה אבסולוטית -פני פוקר של ממש על כול מה שעובר עליו והכול נשאר בפנים חבוי מכול, אך בתוכו הוא כמו פצצת אטום מתקתקת, הדאגה והתהליך הממושך גרם לו לאבד ממשקלו, הוא היה מתאמן סדיר ועכשיו במשך מספר חודשים ירד לו המוטיבציה להתאמן
הוא מרגיש שהוא איבד שליטה ולא יודע איך לקדם את המצב בקצב המתאים, יש לו חיכוכים פנימיים אם אחד השותפים והוא רואה למול עיניו גם את האפשרות שיחליט בסופו של דבר על פירוק החברה או פשיטת רגל. אך הוא נאבק אם כול הכוחות שלו להמשיך, כי יש לו רמה מאוד גבוה של צפייה לפרפקציוניסטיות מעצמו ולשליטה, מצבי חוסר שליטה כמו זה מוציאים אותו מהאיזון לגמרי, וזה מתבטא בכאבי ראש בצורת לחץ שמאפיינים אותו בשעות קבועות כשהוא מגיע לעבודה, בדרך כלל קפה משפיע עליו לטובה הוא חייב את הקפה של הבוקר שלו בלי זה הוא לא מתפקד ואי אפשר להתחיל לדבר איתו בבוקר ללא 3 כוסות קפה, ולאחרונה הוא גם חווה כאבים ולחצים באזור השמאלי בבית החזה.
ההתייחסות למקרה שלו כללה:
1 שלחתי אותו לעשות את כול הבדיקות האפשריות לשלול התפתחות של התקפת לב סמויה
ואם כבר בדיקות גם צילומים לבדוק מצב של הראש כי הכאב נמצא שם קבוע מספר חודשים ולא מרפה
2 לקחתי בחשבון שצריך לחזק אצלו מספר דברים הראשון את החשש מפירוק החברה
3 לגרום לו להיפתח ולשתף במה שעובר עליו את הקרובים החברים בני משפחה והשותפים שלו בחברה
4 לגרום לו להרגיש שהקלפים בידיים שלו ויש לו תשובות ושליטה על מהלכים ולא מאבד שליטה
5 בכללי להרפות את המתח שגורם ללחצים בראש ובחזה
6 ובאופן כללי לעשות אותו פחות ביקורתי כלפי הביצועים של עצמו ולקבל מהלכים כמו שהם בצורה טבעית אם יכולת להתגמש כלפי הצד השני -כי רוב הסיבות מדוע עדיין לא נחתם חוזה בינן הצדדים הוא בגלל חוסר הגמישות שהוא נוטה לגלות למרות הצורך הרב בהצלה מידית.
מקרה אחרון
בחור בשנות ה 30 לחייו יזם שהגיע למעמד כלכלי מאוד מכובד על ברכי המצאה אינטרנטית, כשל בניהול הכסף שלו והפסיד כספים רבים על ידי ניהול כושל, נטייה לפזרנות בזבזנות יתר, חוסר שליטה עצמית, פיזור רב עקב אהבת נשים שגורמת לו לעשות רושם על כול פולקה חיי שזז בסביבתו על ידי קניית מתנות וחופשות פאר, אחד שחיי היום כאילו מחר נמות, למרות שזה נכון בתיאוריה- כול יום אנחנו מתים וכול יום יש את האופציה שמחר נמות. עדיין אצלו זה מוקצן, כמוכן הוא אופטימיסט ללא תקנה בדרך כלל, אך בתקופה האחרונה של ההפסדים הוא נוטה להיכנס למצבי לחץ וכעסים מתפרצים על חברים משפחה בנות זוג, ולהעיף חפצים כשעצבני, נטייה שמוכרת לו מאביו וזוהי פעם ראשונה שהוא נתקל בה גם בעצמו -מה שגורם לו דאגה רבה. הוא ממש לא רוצה להיות דומה לאביו לא בזה ולא בשום תכונה אחרת, אביו מסמל עבורו בדיוק את הנקודה הזאת של כישלון הפסדים וחוסר התפתחות אישית. והוא בורח ממנו כמו מהצל של עצמו.
ההתייחסות למקרה זה כללה התייחסות ל:
1 הנטייה לבזבזנות
2 הפיזור
3 תחושת הזמן שאוזל -שחייבים לחיות עכשיו כי מחר נמות
4 התפרצויות וחוסר השליטה שלו על עצמו במצבי כעס
5 פחד שלו להיות דומה לאביו
6 נטייה להוציא כספים לא שליטה על נשים מתנות וראווה
שלושת המקרים האלו מראים מצבים בהם כסף שולט בנו, אנו מאבדים את עצמנו ואת המרכז שלנו בגלל האנרגיה של המערבולת שיוצר הכסף שסוחף אותו במקרה הטוב: למעלה כמו סופת טורנדו ובמקרה הרע למטה כמו מערבולת תת קרקעית באוקיינוס. כול המצבים אותם הדגשתי שדורשים תיקון יכולים להיות מתוקנים ומאוזנים עוד לפני שהגענו לחוויה של אובדן וסחרחרת, פשוט מאוד כול אחד צריך שיהיה ערני לנקודות באישיות שלו ובדרכי התנהלותו שמצד אחד, שהם תורשתיים לפעמים ולא רצויים לו להתקדמות, ומצד שני נקודות שיש להם אפניות לצאת משליטה לגדול מימדים כאלו שבהם אתה מאבד את עצמך בתוכם והם הופכים לכול הווייתך ולאו דווקא שקיימות אצלך בגלל תורשת ההורים.
נקודות כאלו כמו גם הפחד או מהאפשרות להיפגע מפיטורין, והיכלות במקום זה להגיב עליהם בצורה פרודוקטיבית -ניתנים למימוש השגה שידרג וקידוד במוח. כהכנת מנע לקראת מצבים כאלו בעתיד. באמצעות התיקון של אותם רבדים במוח שאחראים על נקודות המחשבה התנהגות רגש והתנהלות. אנחנו יכולים להיות ערוכים מראש בטרם עת לכול מצב קשה ולהגיע אליו כבר מוכנים ומצוידים כדי לתת את התשובה המתאימה והנכונה, בכמות הנכונה, כדי שתיתן לנו פוש נוסף קדימה ויציאה מהמצב ולא כניסה לתוכו והתפלשות בו עד אובדן שלכול מה שהישגנו. בהומאופתיה פתרונות לשינוי מצבי התודעה האלו עליהם מדובר - כשמסלקים את דרכי החשיבה וההתנהגות ההורסים - אפשר לעלות על דרך חדשה

מוטו של אדית : "הופכת הפחם שבך ליהלום". הומאופתית ונטורופתית בכירה. עובדת במסגרת משרד הביטחון, חברות ביטוח. חברה באגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית (RCHom)מטפלת מורשה מטעם מועצת ההסמכה הארצית (RC
