למה אנחנו משמינים ואיך זה קשור לסטרס?!
לכל אחד מאיתנו כמעט יש לחצים בחיים, לכל אחד כמעט יש כמה ק"'ג שהיה מעדיף להיפטר מהם. שמתם לב פעם לקשר בין רגש לאוכל? לפעמים הוא ברור, אוכל מנחם וכשאנחנו במצב רוח רע אין כמו קערת גלידה (בעדיפות על שוקולד) לשפר את המצב. אך לפעמים הוא בא לידי ביטוי בצורה כל כך לא מודעת שקשה להבחין בו.
הרגלי אכילה נוצרים החל מהרגע שאנחנו נולדים ומבטאים את התקשורת שלנו עם אמא וממשיכים להיווצר ולהתקבע בשנים הראשונות לחיינו. בהמשך אנחנו פועלים את אותם הרגלים בצורות חדשות.
מחקר בחן את השפעת חשיפה לסטרס כרוני על תגובת המוח למזונות עתירי קלוריות והרגלי אכילה. המחקר מעלה כי ייתכן וחשיפה ממושכת לסטרס משנה את תגובת המוח למזון וכך גם להרגלי אכילה גרועים, ומעלה את הסיכון להשמנת יתר. מחקר נוסף שנערך על חיות מעבדה מציע כי צריכת סוכר גורמת לדיכוי תגובת סטרס במוח ובכך מחזקת צריכת יתר של סוכר.
בצריכת פחמימות ריקות כמו סוכר וקמח לבן, הגוף משחרר הורמוני עקה כמו קורטיזול, ואדרנלין שממריצים את הגוף וגורמים לצריכה מוגברת של אנרגיה וחוסר איזון עצבי. האינסולין שמופרש בצריכת סוכר מאחסן את הסוכר ברקמות שומן לשימוש חוזר. עודף סוכר מתאחסן כשומן בגוף.המשמעות היא שגם סטרס גורם לתשוקה לסוכר, וגם צריכת סוכר, מגבירה את הימצאות הסטרס. התוצאה בשני המצבים היא אגירה של שומן בגוף. מבלי לשבור את המעגל הזה, קשה מאוד לרדת במשקל.
אז מה עושים?צרו קשר לפרטים על טיפול מותאם אישית עבורכם.
ענת גולדברג
נטורופתית
https://www.bizmakebiz.co.il/Members/1e5499ef-3d16-4e82-88e5-edb36675f8a7/

בואו לצעוד קדימה, בליווי אישי ומקצועי. בקליניקה נעימה שבחנות "ברא צמחים" בתל אביב, תקבלו ליווי מקצועי ותומך, לתהליכי ריפוי וחיזוק. בעזרת תזונה, צמחי מרפא ועוד כלים שרכשתי במסגרת הכשרתי שארכה 4 שנים ב"
