בתהליך..המתן בבקשה.
21/04/2021 12:50
בקשה למינוי אפוטרופוס היא הצעד הראשון בדרך למינוי אפוטרופוס לאדם שמאבד את צלילותו ואת יכולתו לנהל את חייו בצורה מושכלת.
טרם הגשת הבקשה עצמה, יש לבצע כמה שלבים. במאמר הזה אפרט את השלבים השונים שיש לבצע לפני הגשת הבקשה.
לפני שניכנס לעומק הדברים, אני תמיד ממליץ להיעזר בעורך דין שמתמחה בתחום הזה. אני מזמין אותך לשיחת ייעוץ כדי לוודא שכל הזכויות של כל המעורבים בתהליך נשמרות עד תומן, וכדי להבטיח לך ראש שקט וביטחון מלא בתהליך החשוב הזה.
השלב הראשון לפני הגשת בקשה לצו ירושה היא בדיקה רפואית. הבדיקה תקבע אם האדם עבורו מבקשים את המינוי בכלל זקוק לאפוטרופוס.
הבדיקה תבחן את הצלילות שלו, הכשירות והיכולות שלו לקבל החלטות מושכלות על פי ניתוח המציאות כפי שהיא.
הבדיקה הזו נועדה גם כדי לקבוע אם הוא זקוק לאפוטרופוס לרכוש, אפוטרופוס לגוף וגם כדי לקבוע אם הוא מסוגל להתייצב מול בית המשפט ולהביע את דעתו המנומקת לבקשה.
לאחר הבדיקה הרפואית ותוצאותיה, יש למלא טופס בקשה למינוי אפוטרופוס. על הבקשה לכלול את פרטיו של האדם עבורו מבוקש המינוי, ואת הפרטים של כל מי שמעוניין לקבל על עצמו את התפקיד החשוב הזה ואת האחריות הכבדה שמתלווה אליו.
יש להוסיף לבקשה תצהירים שתומכים בה ובעובדות שמצוינות בה. כמו כן, יש לצרף אליה כתבי הסכמה של בני המשפחה הגרעינית של מושא הבקשה.
חשוב לזכור כי בני משפחתו הגרעינית כוללים את בן או בת הזוג ואת ילדיו, וכמו כן את אחיו ואחיותיו.
את הבקשה למינוי אפוטרופוס יש להגיש במזכירות בית המשפט לענייני משפחה. חשוב לשים לב שיש להגיש את הבקשה בבית המשפט שנמצא באזור מגוריו של מושא הבקשה.
עם הגשת הבקשה, יש לשלם אגרה בגובה של 480 שקלים. לאחר הגשת הבקשה ותשלום האגרה, בין המשפט יקבל אותה ויבקש את תגובת האפוטרופסות הכללית של משרד המשפטים.
בהתאם לבקשה ולתגובות השונות, בית המשפט יקבע אם להוציא צו אפוטרופסות כפי שהתבקש, או שמא הוא ידרוש לקבל לידיו מסמכים נוספים או לקיים דיונים נוספים בבקשה.
הליך מינוי אפוטרופוס הוא הליך חשוב מאוד. אני מזמין אותך ליצור עמי קשר כדי לקבל ליווי וסיוע משפטי שיעניק לך ראש שקט וביטחון מלא שהוא נעשה בצורה הטובה ביותר לכל הצדדים המעורבים.