גישור בגירושין, יתרונות הגישור המשפחתי. סיגל אשר עו''ד ומגשרת

בשונה מהליך משפטי המתקיים בבית משפט לענייני משפחה, הליך הגישור הנו הליך של משא ומתן בין צדדים לקונפליקט, הוא זול וקצר יותר, פחות פוגעני ושני הצדדים יוצאים ממנו נשכרים.
המגשר מסייע לצדדים להגיע להסכמות בנושאים שבמחלוקת, כגון מזונות, הסדרי ראיה, חלוקת רכוש, פרוק שיתוף וכד'... וזאת ע''י שיח והקשבה ופיתוח הדיאלוג. הסכמות אלו יבואו לידי ביטוי בהסכם גירושין. לאחר שהצדדים בדקו ואשרו את ההסכם ההסכם מקבל תוקף של פסק דין.
יתרונות הגישור באים לידי ביטוי במספר פרמטרים, שחלקם יובאו להלן:
בגישור, הצדדים שהינם הורים לילדים, ישיגו את התוצאה הטובה ביותר עבורם ועבור ילדיהם.
זאת משום שבמהלך הגישור הצדדים למדים לפעול בשיתוף פעולה ומייצרים תקשורת מיטבית ומכבדת, מגבשים הסכמות ועולים על מסלול של שיתוף פעולה גם לאחר סיום המחלוקות.
הגישור מסייע בשיפור הקשר בין הצדדים ואף מעצים את הצדדים שכן הם אלה שיוצרים את עתידם, ולא בית משפט.
זמן: הצדדים מגיעים להסכמה בזמן קצר מאוד לעומת האלטרנטיבה המשפטית.
מחיר: עלויות הגישור נמוכות בעשרות אחוזים בהשוואה להליכים המתנהלים בבית המשפט.
חיסיון: הליך הגישור חסוי וכל הנאמר בו לא ישמש את בית המשפט.
סודיות: דברים הנאמרים ע''י צד אחד לגישור בפגישה פרטנית לא מועברים לצד השני אלא בהסכמה.
מדוע גישור חשוב דווקא בסכסוכים משפחתיים ובדיני משפחה?
על אף הגירושין, מדובר בצדדים שימשיכו לנהל מערכת יחסים מתמשכת, גם לאחר פתרון המשבר, בעיקר משום שלצדדים ילדים משותפים. המגשר מסייע לצדדים להתחשב באינטרסים האישיים של כל צד ולמצוא ולטפח את האינטרסים המשותפים, תוך מתן אופציות לפתרון המחלוקות, גיבוש הסכמות בהסכם טוב הצופה פני עתיד.
לא כל הליך גישור יסתיים בהכרח בגירושין, ישנם הליכי גישור שעולים על מסלול של גישור לשלום בית ובו הצדדים מגבשים הבנות חדשות "מחשבים מסלול מחדש", מתוך רצון לתת הזדמנות נוספת לזוגיות ולקשר המשפחתי.
צדדים העוברים הליך גישור, מסתייעים בדרך כלל בסיוע משפטי חיצוני ובאנשי מקצוע נוספים, על מנת להגיע בסופו של דבר להבנות והסכמות מושכלות, שאף צד לא נותר חסר ולכל שאלה או בעיה ניתן הפתרון והמענה הראוי.
אני רואה בגישור הזדמנות לעזור ולסייע לצדדים המצויים במשבר, לעלות על מסלול חדש ברגל ימין, תוך שיפור ושמירה על הקשר בינהם לבין ילדיהם המשותפים.
בניגוד לסכסוך המתנהל בבית משפט, שם נוצר בין הצדדים קרע שהולך ומעמיק, צובר כעס תסכול שנאה ונקם, קרע שקשה יהיה לתקנו בעתיד, בגישור הצדדים למדים לפעול יחד וממשיכים לשמור על המשך היחסים גם לאחר שההליך הסתיים.
אני מזמינה אתכם למשרדי, יחד או לחוד, לפגישת ייעוץ, כאן תמצאו אוזן מקצועית, חשיבה יצירתית, נייצר שיח ודיאלוג ונגבש הסכם שיתן מענה ראוי וצודק לכל הצדדים.
אל תתפתו לנהל מאבקים בבית משפט!
התקשרו עוד היום ותאמו עימי פגישה:
סיגל אשר, עורכת דין (דיני משפחה) ומגשרת משפחה
בעלים ב "נקודה טובה הבית לגישור משפחתי"
נייד: 054-3172726


הי שמי סיגל, אני עורכת דין ומגשרת בדיני משפחה, מקימה ומייסדת "נקודה טובה, הבית לגישור משפחתי". הנני בעלת תואר ראשון בחינוך והוראה ובתום עשור של עבודה ועשיה רבה במערכת החינוך בפעילות מול הורים וילדי
