שאלה לעיתים השעה כבר מאוחרת ת01:00 וצפונה, ואני חש פתאום ערנות גוברת למחרת אני משלם על כך בעיפות,הסדנא מתאימה למקרה שלי?
נשאל/ה על ידי עדי הררי - צמיחה אישית ועסקית · 19.02.2010
תודה עדי על השאלה המעניינת. מה שאתה מתאר קורה להרבה אנשים. השאלה היא באיזו תדירות זה קורה. התרגילים בטכניקת "שינה ערבה" עוזרים להירדם מתי שצריך - ז"א מתי שהגוף זקוק לשינה. מכיוון שהטכניקה מורכבת מתרגילים יומיים ותרגילים של לפני השינה (פירוט בבלוג שלי ובאתר) כדי להשיג תוצאות משמעותיות יש לתרגל באופן יומיומי. לכן אנשים שייבחרו לתרגל יהיו אלה שקורה להם הרבה שהם מתקשים להירדם, או כאלה שזה קורה להם למשך תקופות ולא רק לילה אחד.
שאלות דומות
הי ענבל. טכניקת "שינה ערבה" מורכת מתרגילים לתרגול עצמי. לכן תינוקות לא יכולים עדיין לתרגל. המתרגל הצעיר ביותר שלי הוא בן 6. מה שכן - לאותם הורים המתקשים להירדם כאשר התינוק סוף סוף נרדם התרגילים יכולים לעזור מאוד. תודה על השאלה. אודליה.
שאלה מצויינת שנשאלת גם ע"י אנשים שעובדים במשמרות ונושא השינה אצלם מאתגר כתוצאה מהעבודה. הסבר: מטרת התרגול של טכניקת "שינה ערבה" היא להקל את ההירדמות כאשר אדם זקוק לשינה, ולאפשר שינה איכותית ורצופה. ז"א אם את עייפה וזקוקה לשינה תוכלי להשתמש בתרגילים כדי להירדם מתי שאת צריכה. בברכה, אודליה.
תודה לך איילת על השאלה. שיטת פלדנקרייז עוסקת בשיפור התנועה בין היתר דרך תהליכים המבוססים על התפתחות התינוק. ישנו ענף שלם בפלדנקרייז העוסק בעבודה עם תינוקות - שיטת שלהב Child'Space. למדתי את התחום הזה בנוסף ללימודי שיטת פלדנקרייז. למעשה ניתן לעבוד עם כל אדם בכל גיל. כאשר לכל אדם מוצאים את הדרך המתאימה בהתאם למצבו של האדם, לאופיו ולסיבה שהביאה אותו אלי. אני עובדת עם תינוקות, ילדים ונוער בשיעורים אישיים בלבד. אני נותנת גם תרגילים לבית. לפעמים אני משתפת גם את ההורים בתרגילים. אם כדי לעזור לילד ואם כדי לתרגל יחד ולהפיק תועלת כפולה - לילד ולהורה. לקבוצות מגיעים אלי כיום מגיל 18 ועד 80... אני משתפת כאן בחלום קטן שיש לי והוא ליצור מסגרת לשיעורים קבוצתיים גם לנוער - מגיל 11-12. אני מאמינה שיגיע היום וזה יקרה. בברכה, אודליה.
