בתהליך..המתן בבקשה.

איריס הסופרוומן / בלוג

מתכון הקציצות המיוחדות שלי...הבטחתי ומקיימת

03/10/2009 10:40


  • מה שאני נותנת כאן זהו מתכון הקציצות שלי גם המטוגנות וגם אלו שאני עושה עם רוטב עגבניות.


    אין בית שהיגעתי אליו..עם ילדים או בלי אשר טעמו מהקציצות האילו ולא ביקשו אחר כך פעם אחר פעם שאעשה אותן..


    אני לא נוהגת לתת מתכונים...זהו סודו של כל מבשל...אך בלחץ כמה מהחברים אני עושה זאת.




    אז ככה....




    חצי קילו בשר טחון מהודו


    חצי קילו בשר טחון מעוף


    4 ביצים


    קופסא קטנה רסק עגבניות


    תבלינים לפי הטעם של כל אחד..


    אני מכניסה כמון..


    תבלין לקציצות מיוחד שעושים עבורי..


    מוסקט טחון


    פפריקה מתוקה..


    מעט פפריקה חריפה..


    מעט פלפל שחור


    מלח לפי הטעם


    בצל קצוץ קטן


    2 שיני שום כתוש


    קישוא גדול מרוסק בפומפיה עדינה


    תפוח אדמה מרוסק בפומפיה  עדינה


    פטרוזיליה קצוצה(למי שאוהב)


    כוסברה קצוצה (למי שאוהב)


    4 כפות גדושות פירורי לחם לבנים(או למי שמדקדק 2 פרוסות לחם או חלה שהורטבו ונסחטו)


    לאחרונה במקום פירורי לחם אני מחזקת את הקציצות ברוטב עם אורז מלא.האורז מתנפח בתוך הבשר בזמן הבישול וזה מעדן.




    אפשר במקום פירורי לחם להשתמש בנבט חיטה.או בקמח כוסמין.




    מערבבים הכל ביחד היטב ונותנים להשהיה של שעה בערך שיספגו כל התבלינים.




    אם רוצים את הקציצות רק מטוגנות..אז בשמן חם מאד במחבט...ליצור בכף היד כדורים שטוחים(כאילו להמבורגר)דופקים את הכדור ביד השניה לראשונה..משטחים ומטגנים בשני הצדדים.




    באם רוצים לעשות אותן קציצות ברוטב עגבניות אני מכניסה בתוך הבלילה רבע כוס אורז שהושרה שעתיים במים..זה מתנפח בבישול וטעים להפליא...  אפשר גם לטגן לפני הכנסה לרוטב(לא חובה) אך לא משטחים אלא עושים כדורים קטנים.




    ולרוטב העגבניות....




    2 קופסאות בינוניות מפלסטיק של רסק עגבניות


    חצי קופסא עגבניות טריות מרוסקות


    מלח לפי הטעם


    פפריקה מתוקה


    פפריקה חריפה(מעט)


    למי שיש 2 חתיכות עגבניות מיובשות


    מעט כמון(למי שאוהב)


    מעט מוסקט טחון


    שתי שיני שום חתוכים לפרוסות דקות


    2 פלפלים אדומים(לא חריפים)


    1 בצל יבש .




    לטגן את הבצל במעט שמן...להוסיף את השום כשהבצל מזהיב.


    להוסיף את הפלפל האדום שחתוך לפרוסות ולתת לו לקבל את טעם הבצל והשום.


    להוסיף את רסק העגבניות .. ואת העגבניות המרוסקות לערבב היטב..ולהוסיף מים רותחים שיכסו את הרוטב.


    להוסיף את כל התבלינים ולתת לזה רתיחה אחת.(מי שאוהב יכול להוסיף גם כפית סוכר.)


    להוסיף את הקציצות להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.אם רואים שאין מספיק מים לכיסוי  הקציצות אפשר להוסיף. ..אך לא יותר מדי.


    למי שאוהב ניתן להוסיף לקראת סוף הבישול (בערך 20 דקות) כף של מרק עוף ויטה.






    זהו חברים...מי שיעשה קציצות אלו...יקבל כל הרבה מחמאות וירצו תמיד שתכינו קציצות אלו.




    בתיאבון.....ובהצלחה




    ממני


    איריס הסופרוומן שבדרך אליכם


    והחיים שלכם מסודרים


    0525903953




תגובות
  • עירית  מימון עירית מימון - לפני 3723 ימים

    היי איריס.
    עוד לא ניסיתי את מתכון הקציצות המיוחדות. רק רציתי להודות על הנתינה. בקרוב אנסה וכמובן אספר לכם, אפילו שכאן התוצאות ידועות מראש.
    תודה.

    עירית מימון,
    מעיין הבריאות,
    מאמנת לחיים בריאים.

  • איריס  למדן-הסופרוומן-סבתא להשכרה איריס למדן-הסופרוומן-סבתא להשכרה - לפני 3723 ימים

    אני מבקדת טובה ממך.באם את יודעת איך להעביר את הלינק של הבלוג לפורום שלנו והכללי אודה לך מאד
    אני לא יודעת עשות זאת.
    תודה לך שהצצת..ואם תכיני אז בהצלחה.
    איריס

  • שרי זומר  אימון  ילדים נוער והורים שרי זומר אימון ילדים נוער והורים - לפני 3720 ימים

    תודה על השיתוף במתכון, נשמע טעים להפליא. הייתי משתמשת ב"נבט חיטה" במקום לחם או פירורים. הרבה יותר בריא וגם טעים.נסי ואמרי לי דעתך.
    חיבוק, שרי

  • חנה  קדוש בן-ברוך חנה קדוש בן-ברוך - לפני 3715 ימים

    כשקוראים על מתכון שכזה,גם הקריאה "טעימה"
    אני לא מכינה אוכל חדש לשבת,מנסה אותו לפני
    ביום חול ואז,כשיש הנהון של אישור הטעם,
    מעבירה התפריט גם לשישי שבת.
    המשך בישול טעים ובריא
    חנה קדוש בן-ברוך
    מרפאה אלטרנטיבית מבאר-שבע
    052-2912996

  • איריס  למדן-הסופרוומן-סבתא להשכרה איריס למדן-הסופרוומן-סבתא להשכרה - לפני 3715 ימים

    הייתי ברצון מעבירה עוד מתכונים לאתר..במיוחד לאלו הרחוקים אשר לא יכולים להזמין אותי....אך זה לא כל ממנהגי מי שמבשל לתת את מתכוניו המיוחדים...אך באם באמת תרצי משהו ממני..אני יכולה להעביר אליך במייל את התפריט שלי...ואם תרצי משם מתכון אשמח לתת לך.
    שיהיה לך בוקר נפלא
    [איריס

  •   - לפני 3682 ימים

    אני ניסיתי את המתכון.
    כולם ליקקו את האצבעות
    ומכל הסיר לא נשארה אף קציצה.
    (לא גיליתי להם שיש קישוא בפנים....)
    תודה על השיתוף
    ודי טלמור

  • שרונה לבני גולן-כלכלנית  יועצת עסקית שיווקית שרונה לבני גולן-כלכלנית יועצת עסקית שיווקית - לפני 3614 ימים

    אכן קציצות נפלאות.
    כל בני הבית ליקקו את האצבעות.

    שלא לדבר על שאר התבשילים -
    סלטים, מרקים וגם ממולאים.

    נתתי לעצמי ולמשפחתי מתנה
    ואני כבר מחכה לפעם הבאה...

    תודה לך איריס!

    באהבה לעסקים ולאנשים,
    שרונה לבני-גולן
    יועצת עסקית שיווקית
    כלכלנית, יועצת עצמאית של מט"י ותמ"ת
    יזמת ובעלים של "איזי פרינט-משהו אישי ו"גולן תקשורת שיווקית"
    יוצרת סדנת "שיווק מעשי בעולם וירטואלי"

  • איריס  למדן-הסופרוומן-סבתא להשכרה איריס למדן-הסופרוומן-סבתא להשכרה - לפני 3614 ימים

    מקווה שאת כבר בקו הבריאות..מחכה להגיע ולפנק אתכם שנית.
    תודה על כל המחמאות.
    אשמח גם באם הם יעברוכחוות דעת לכרטיס שלי.
    שמחה ברמות גבוהות שהיכרתי אותכם
    ושמחה יותר שיכולה להעניק לכם משירותי.
    סוף שבוע ניפלא..מקסים ושובבי
    איריס

איריס למדן-הסופרוומן-סבתא להשכרה

הסופרוומן-נתינת שירותים מיו...