בתהליך..המתן בבקשה.

איריס הסופרוומן / בלוג

טיפים ממני עם אהבה לכל מי שרוצה לדעת

27/04/2010 07:18


  • קצת טיפים לבוקר ניפלא לכל מי שעומד להיכנס למיטבח...

    מפעם לפעם אתן טיפים כאלו...ואשמח לייעץ לכל מי ששואל.

    הידעתם שקרש חיתוך מעץ בריא יותר? לעץ יש תכונות טובות בבואו במגע עם חיידקים ובקטריות שנחתכים עליו מדי שבוע.

    ניסוי שנערך בארה"ב בחן שני קרשי חיתוך, אחד מפלסטיק ואחד מעץ. הניסוי הוכיח כי לאחר שטיפה של כל אחד מהקרשים, נותר הפלסטיק מזוהם ואילו העץ מטוהר לחלוטין. באותו ניסוי הוכח כי עץ, גם אם מעובד, נלחם בחיידקים, תכונה שאינה קיימת בקרש
    העשוי פלסטיק.

    בכל מקרה, אסור להדיח קרש מעץ במדיח מפני שזה גורם לעיוותו ולאיבוד הצבע שלו. קרש כזה שוטפים ביד ומניחים ליבוש במקום מאוורר היטב.

    כיצד לבשל ולטפל בשום...

    הכניסו את השום למיקרוגל ל- 10 שניות והקליפה פשוט תישור ממנו. (לא מתאים לשום טרי רטוב).

    כשמתכון מסויים דורש הוספת ירקות למחבת או לסיר עם שמן חם, תמיד הוסיפו את השום אחרון. זה ימנע מהשום להיחרך ולתת לתבשיל טעם מריר, וישמור על הטעם השום במלואו.

    כיצד מוציאים את ריח השום מהיידים 

    שני פטנטים:

     - לערבב 1 כף מלח מעורב עם קצת מים, לשפשף עם זה את הידיים במשך כמה דקות, כאילו זה סבון נוזלי, ולשטוף. כל הריח נעלם.

    . לקחת כף מתכת, או מכסה של סיר נירוסטה, ולשפשף את הידיים על המתכת. אין לי מושג איך זה פועל, אבל הריח נעלם. שוטפים מיד אח"כ את הידיים עם סבון ריחני, ולא נודע כי ידיים אלו נגעו בשום. הפטנט אגב פועל גם להסרת ריחות אחרים - של תבלינים, של לישת תערובת בשר לקציצות
    וכו

    תפוחי מאדמה כיצד לבחור אותם לבישול--אפיה--וטיגון
    זני תפוחי האדמה המתאימים לטיגון ולהכנת צ'יפס נארזים באריזה אדומה על מנת להקל על הזיהוי על ידי הצרכן. זנים המתאימים לאפייה ולמילוי נארזים באריזה צהובה ואילו זנים המתאימים לבישול ולמרק נארזים באריזה ירוקה .

    ממולאים..איך ניגרום לרוטב להיכנס לתוכם בזמן הבישול..

    רצוי לחורר במספר מקומות את הירק הממולא לפני שמניחים בסיר.
    בצורה זו יחדור הרוטב למילוי.

    כיצד נישמור שתבשילים לא יגלשו בזמן הבישול מעבר לסיר... 

    יש תבשילים שנוטים לגלוש החוצה מעבר לקיבולת הסיר בו הם מתבשלים, בעיקר בזמן רתיחה חזקה. ובעיקר כאלה מין מאכלים שמעלים קצף קל, למשל - אורז, פסטה, אפונה יבשה וכו'. לא נעים לגלות את נהרות המים והקצף שמטנפים לכם את הגז... הפתרון: לוקחים
    חתיכת חמאה או מרגרינה  ומורחים שכבה דקה על שולי הסיר, בצד הפנימי שלו. המים שיטפסו עד לשם ויתקלו בחומה השומנית, לא יוכלו לטפס מעליה, והגז שלכם יישאר נקי.




    זה היום על קצה המזלג..


    בוקר ניפלא


    איריס הסופרוומן שבדרך אליכם


    והחיים שלכם מסודרים


    0525903953


    www.iris-superwomen.co.il





תגובות

ציון איכות

  (342 מדרגים)
10
מחיר: 10
שירות: 10
זמינות: 10
אמינות: 10

נקודות פעילות

235
ב 4 החודשים האחרונים
(49,692 סה"כ נקודות)
7,814
צפיות בפרופיל

פרטי התקשרות

 רמת גן רמת גן
Facebook