בתהליך..המתן בבקשה.

איריס הסופרוומן / בלוג

טיפים למטבח שלכם..כיצד להקל על הבישול

14/08/2010 10:50


  • בישול אורז מלא

    על היתרונות של אכילת אורז מלא במקום אורז רגיל, אין צורך להרחיב את הדיבור, נכון? כולנו יודעים שזה בריא יותר. הבעיה היא, שלרבים מאתנו זה הרבה פחות טעים מהאורז הלבן! משום מה יש באורז המלא איזה מין טעם לוואי, ואפילו קצת ריח לא הכי מזמין..


    הדרך להפטר מהריח וטעם הלוואי - היא להשרות את האורז במים במשך לילה שלם לפני הבישול. למחרת, שופכים את המים, רוחצים את האורז היטב, מסננים אותו - וממשיכים בבישול לפי המתכון.


    מתקבל אורז רך וטעים, ללא שמץ של ריח או טעם לא טובים. נסו, ותתמכרו.


    וספרו לי ...



    אבקת סוכר

    ישנן עוגות ועוגיות שצריך לזרות מעליהן אבקת סוכר. הדרך הרגילה והקובלת היא לפזר את אבקת הסוכר דרך מסננת קטנה. אבל אני אוהבת להשתמש דווקא ב.... מלחייה. אני משתמשת במיכל ריק של מלח ים, מיכל הפלסטיק הלבן שנמכר במרכולים. לא לשכוח לשים עליו מדבקה שאומרת שזו אבקת סוכר
    ולא מלח, כדי שלא יתחילו לצאת לכם תבשילים פולנים מתוקים..

    את אבקת הסוכר אני מכניסה למיכל באמצעות משפך קטן שאני בונה מנייר, כדוגמת קונוס. ככה יש לי תמיד סוכר מוכן לזרייה, מבלי ללכלך מסננת ומבלי לנחש מה הכמות לה אני זקוקה.




       רסק עגבניות (ובמוצר זה אני משתמשת הרבה..לממולאים..מוסקה..רוטב בולונז..

    קורה לפעמים שכמות רסק העגבניות לה אנו זקוקים לתבשיל היא גדולה או קטנה מתכולה של קופסה רגילה של רסק עגבניות. אני נוהגת לקנות קופסת שימורים גדולה של רסק, לשפוך את תכולתה לשתיים-שלוש שקיות ניילון קטנות, ולעצב מכל אחת מהן צורת נקניק. את הנקניקים אני מכניסה לפריזר,
    וכשאני צריכה רסק עגבניות, אני חותכת לי בסדין חדה את הכמות לה אני זקוקה מתוך הנקניק הזה.



       אלוף שום ואלוף בצלות

    כשמטגנים שום, הוא נוטה להיחרך מאד מהר, בעיקר אם הוא כתוש. אפשר להאט את התהליך על ידי הוספה של כף מים למחבת עם השמן. מחממים את השמן, מוסיפים את השום הכתוש למחבת, ומיד מוסיפים כף אחת של מים ומערבבים. הטיגון של השום קצת יותר איטי וגורם למיצוי מקסימלי של הטעם.
    ...איזה ריח ניפלא יש לשום מטוגן..נכון?

    שומרי משקל הנמנעים משמן לא צריכים להתנזר מבצל מטוגן. הם יכולים לטגן אותו ב.... מים. קוצצים בצל דק, שמים במחבת חמה על אש בינונית, ומערבבים. הבצל מפריש נוזלים, ואנו ממשיכים לערבב כל הזמן. אם אין מספיק נוזל במחבת, אפשר להוסיף כף מים ולהמשיך בערבוב. אם יש לנו מספיק
    סבלנות, נקבל כעבור כעשר דקות ערימת בצל קצוץ בצבע שחום, בריח ובטעם נהדרים, וכל זאת ללא אף טיפת שמן. נסו ותודו לי...



    זהו להיום חברים...

    אשמח לתגובות מכל מי שמנסה טיפים אלו ומצליח.





תגובות

ציון איכות

  (342 מדרגים)
10
מחיר: 10
שירות: 10
זמינות: 10
אמינות: 10

נקודות פעילות

235
ב 4 החודשים האחרונים
(49,692 סה"כ נקודות)
7,814
צפיות בפרופיל

פרטי התקשרות

 רמת גן רמת גן
Facebook