בתהליך..המתן בבקשה.

איריס הסופרוומן / בלוג

שאריות תבשילים שנשארו מארוחת החג-מה לעשות בהם?

21/08/2010 11:38


  • האם המשפחה שלכם לא אוהבת לאכול את השאריות? האם אתם זורקים אוכל? אם כן, אולי כדאי שתשקלו להשתמש באותו מזון מבויש שבמקרר, במקפיא או במזווה שלכם. תוכלו לחסוך שני דברים: זמן וכסף.


    להלן רעיונות לשימוש יצירתי בשאריות, כדי להכין מנות חדשות מאוכל שבדרך כלל משליכים לפח.


    מה לעשות עם שאריות האורז?


    לאורז,  אף פעם אין אותו הטעם שהיה לו לאחר הבישול. אבל מהשאריות שלו אפשר בהחלט לרקוח כמה מטעמים.


    תחתית אורז לפאי. נהדר להכנת קישים ופשטידות. בסיסי האורז הרבה יותר עבים וחזקים מאלה העשויים מבצק, והם גם פריכים במיוחד.




    מחממים שתי כוסות אורז מוכן עם מעט מים. לאורז החם מוסיפים: 1 כפית מלח, כפית פלפל שחור, 1 כפית אבקת שום, וששה חלבונים. מערבלים עד שתתקבל תערובת דביקה. דוחסים בעזרת כף על תבניות פאי (משמנים מעט את הכף כדי שהאורז לא יידבק אליה). אופים בחום של 190
    מעלות במשך 25 דקות, עד שהאורז משחים קלות. מצננים לפני המילוי.


     תבשיל עדשים ואורז משביע ומזין. העדשים הם מקור נפלא לחלבון ולסיבים, והטעם שלהם משתלב מצוין עם אורז.


     מכניסים כמות רצויה של עדשים לסיר ומכסים במים בגובה של 2 ס"מ מעל לעדשים. מרתיחים עם מכסה נטוי מעל לסיר (חצי-מכוסה) במשך 20-30 דקות. העדשים צריכים להיות רכים, אבל לא נימוחים.


     מוסיפים כוס שאריות אורז לעדשים, ו-2 כפות אבקת מרק בצל. מוסיפים גבינה, חלב ותרד קצוץ, ומערבבים הכל יחד על אש נמוכה עד שהגבינה תימס והחלב ייספג. זה יוצא דביק וטעים.


    לגיוון תוכלו להכין תבשיל בשרי אם תוסיפו קוביות עוף ותשמיטו, כמובן, את החלב והגבינה.


    כדי לשמור על מרקם של תבשיל קדרה, הכינו
    רוטב בשמל פרווה: ממיסים שתי כפות מרגרינה בסיר, מוסיפים 2 כפות קמח, ויוצקים פנימה כוס חלב סויה. בוחשים בעקביות. הרוטב יסמיך עם התחממותו. מסירים את הסיר מהאש, ומוסיפים מלח ופלפל. מערבבים את הרוטב עם תערובת העדשים, מעבירים לתבנית אפיה, מכסים בפירורי לחם,
    ואופים במשך 20 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות. אפשר גם להגיש ישר מהסיר.



     מה לעשות עם שאריות הלחם או החלה?


    אפשר לעשות כל כך הרבה דברים משאריות של לחם וחלה. שמרו אותן בשקית אטומה במקפיא, עד שתצטבר כמות שתספיק לאחד מהמתכונים הבאים.


    אפשר להכין לחם מטוגן נהדר מלחם ישן.


    פורסים את הלחם, וטובלים בביצים עם מעט חלב. שתי פרוסות לכל ביצה זה היחס הדרוש. ממיסים חמאה או מרגרינה במחבת, ומטגנים את הלחם משני צידיו. מגישים מתובל במלח ופלפל ואפשר גם קטשופ, או בסגנון מתוק - עם סירופ מייפל, או קינמון וסוכר (אפשר
    להכין לארוחות בשריות עם חלב סויה. מתאים לארוחה מהירה יחד עם מרק וסלט).


     פירורי לחם:


    פורסים את כל השאריות וקולים אותן בתנור, על ניירות אפייה, עד ששני הצדדים קלויים היטב. לאחר שהצטננו, טוחנים את הפרוסות במעבד המזון במהירות בינונית. מוסיפים מעט מלח כדי לספוג כל לחות. להכנת פירורי לחם בסגנון איטלקי, מוסיפים תבלינים
    בזיליקום, קורנית (תימין), פטרוזיליה, רוזמרין ואורגנו. מאחסנים את הפירורים בקופסאות סגורות  


     מה לעשות בבשר ובירקות?


    נשארה לכם רק חתיכה אחת או שתיים מהעוף של החג או כוס של ירקות מבושלים? חתכו את העוף לקוביות, ואחסנו בכלי סגור במקפיא. כשהכלי יתמלא, הכינו
    אוכל מוקפץ:


     מטגנים בצל קלות, מוסיפים למחבת שקית או שתיים של ירקות סיניים מוקפאים, ומקפיצים. קונים או מכינים רוטב, מוסיפים את העוף ומגישים עם אורז.


     תוכלו להשתמש בעוף החתוך לקוביות לפשטידת קדירה. שמרו על הירקות שלא נאכלו במספר סעודות, בכלי נפרד במקפיא.


     חותכים ומקפיצים: פטריות, סלרי, גזרים ובצלים. מוסיפים אותם לשאריות הירקות המופשרים והעוף. מכינים או קונים רוטב בשר, מניחים מעל לתחתית פאי מוכנה (אפשר קנויה, המתאימה לפשטידות, או מתוצרת בית, כמו תחתית האורז שבתחילת הכתבה), ואופים במשך
    30 ד' בטמפרטורה של 200 מעלות.


     עוף קפוא חתוך לקוביות, ושאריות של ירקות מבושלים, יחסכו לכם זמן וכסף אם תצרפו אותם יחד לארוחות יצירתיות רבות אחרות. הכניסו את העוף למרק, לתבשילי קדרה, או הוסיפו לסלט.


    מה עם הרוטב מהעוף? הרבה פעמים נותר מספיק רוטב שאפשר להקפיא ולעשות בו שימוש חוזר בשבת הבאה. זו דרך נהדרת לחסוך בזמן. אפשר גם להשתמש ברוטב הזה כבסיס למרק או לבישול ירקות ברוטב עוף.


    רוטב של העוף  מוסיף טעם נהדר לתפוחי אדמה שבושלו במיקרו, וכך יש תוספת מהירה לארוחה. עוף מבושל - תוספת לסלט חסה, שהופך לארוחה בפני עצמה (במיוחד בקיץ, כשאין חשק לאכול ארוחות כבדות). תפוחי אדמה ו/או ירקות אחרים - חותכים לקוביות ומוסיפים
    לחביתה קצת אחרת. שאריות אורז - להוסיף ירקות מוקפאים ותיבוליות לפי הטעם.


    מה לעשות בפירות?


    אם המשפחה שלכם היא כמו שלי, ברגע שהבננות מתחילות להשחים אף אחד לא מתקרב אליהן. זה הזמן לאפות "לחם בננה". המתכון הבא בריא מספיק בשביל להיות חטיף מזין, ולא רק מנה אחרונה. אנחנו אוכלים אותו גם בסעודת יום השבת. לאחר האפייה, פרסו והקפיאו
    אותו. אחר כך תוכלו לצרפו לארוחות הקלות של המשפחה בנסיעות וטיולים.


    לחם בננה:


     מערבבים כוס שמן, 2 ביצים, 1 כוס סוכר. מוסיפים כפית סודה לשתיה, 1 כוסות קמח, ושלוש בננות מעוכות. מערבבים היטב. אופים בתבנית משומנת היטב, בטמפרטורה של 150 מעלות במשך 50-60 דקות.





     זאת גם הזדמנות טובה להזכיר כמה זמן אוכל מבושל או טרי יכול לשבת במקרר. את העבודה הזאת עשו במחלקת מנהל בטיחות המזון האמריקאי, שמעדכן מידי פעם את הנתונים, אבל התמצית נשארת זהה.








     נשאר לכם מרק עוף מהחג? שמרו אותו לא יותר מיום יומיים במקרר. אם מדובר בגרסה הלא בשרית של מרק חג, אפשר גם ליהנות ממנו עד 4 ימים לאחר ההכנה. ככלל, בשרים במקרר לא יותר מיומיים, לכל היותר שלושה במקרה שהם טריים וממתינים במרינדה לגריל שיגאל
    אותם מהקור. כלל אצבע גורס שעוף הוא רגיש יותר, בעוד בשר בקר יחזיק 3-4 ימים, עוף ישרוד יומיים באופן בטוח. יש לא מעט אנשים שימתחו את זמן ההמתנה של עוף במקרר, זה אפשרי אם כי התוצאות עלולות להיות מרושעות.


    שניצל למשל, יכול לשרוד 4 ימים בקירור, בעוד עם עוף ברוטב לא רצוי להתעסק יותר מיומיים. כשמדובר בדגים ובגפילטע, נדרשת אותה הרגישות של העוף: 3-4 ימים במקרה שהדג בושל, ועד יומיים במקרר עם מדובר בנתח טרי.




    תבשילים נטולי בשר למיניהם, יכולים אפילו לשרוד שבוע. אורז למשל הוא אלוף ההישרדות במקרר ואם משתעממים ממנו, אפשר בקלות להכין פשטידת אורז טעימה. קבלו מתכון.


    פשטידת אורז ואפונה


    מצרכים

    2 ספלי שאריות אורז מלא מבושל

    300 גרם אפונה קפואה מבושלת ומסוננת

    1 1/2 כוסות יוגורט דל שומן

    כוס גבעולי סלרי חתוכים

    רבע כוס בצל קצוץ

    כפית אבקת קארי

    2 כפיות רוטב סויה

    2 כפות גבינת פרמזן

    חלבון ביצה טרוף


    אופן ההכנה

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות תבנית טפלון.


     מערבבים היטב את כל החומרים, יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות.




    ועם כל הטיפים הנהדרים הללו


    אני מאחלת לכם שנה טובה


    שנת שפע בריאות והצלחה


    ושתהיה מתוקה כדבש.


    איריס





תגובות

איריס למדן-הסופרוומן-סבתא להשכרה

הסופרוומן-נתינת שירותים מיו...