בתהליך..המתן בבקשה.

טל בלכר / בלוג

אמאל'ה אני אבא!

13/06/2023 16:57

  • אמאל'ה אני אבא
    מזל טוב, נולד לך ילד
    ועם הילד נולד גם אבא 😊
    בשיטוטים שלי ברשת נתקלתי בהמון מידע על האמהות ועל הקשיים שהן חוות בתקופה שאחרי הלידה. מידע על האבות...יש קצת פחות.
    חלק מהאבות שהגיעו אלי לקליניקה, שיתפו בתחושה שהם לא מרשים לעצמם להתלונן בפני האישה, הרי היא חווה את רב הקושי, איזו זכות יש להם להתלונן בכלל?
    קיים גם חשש מתגובת הסביבה-מה יגידו אם אתלונן שקשה לי?
    חשש להכביד על בת הזוג ולתת לה הרגשה שפחות מבינים אותה..
    צריך לזכור שהמעבר להורות הוא משברי ומטלטל לשני בני הזוג. גם לקושי של האבות מגיע מקום. כשהאב הטרי מרגיש שאסור לו להביע קושי זה מוסיף עוד לחץ על הלחצים שההורות החדשה מזמנת גם ככה.
    הציפיות החברתיות מהאבות השתנו וכיום מצפים מהאב החדש להיות יותר מעורב בגידול הילד, יותר פעיל בחיי התינוק ויחד עם זאת להיות המפרנס העיקרי בתקופת חופשת הלידה.
    תוסיפו לכל הלחצים והציפיות האלו את העובדה שלפעמים יש פערים בחווית ההריון בין הגבר לאשה. נכון שהאב מעורב, מגיע לכל הבדיקות ומתעניין אבל עדיין האם היא זו שמרגישה את התינוק גדל בתוכה. לפעמים לוקח לאב תקופה קצת ארוכה יותר מהאם כדי להתחבר רגשית לתינוק וגם זה מלווה לא פעם ברגשות אשם.
    האבות החדשים, בדומה לאמהות, מתמודדים גם הם עם חוסר בשעות שינה, הסתגלות חדשה לשינויי תפקידים ואיזונים בבית ובמשפחה וכמובן, התמודדות עם אשה הורמונלית אחרי לידה.
    מחקרים מראים ש-1 מכל 10 אבות, סובלים מדכאון אחרי לידה. אם האישה חווה דיכאון אחרי לידה, הסיכוי לדיכאון אצל הגבר עולה ב- 50% .
    הסביבה מצפה מהגבר "להיות גבר" ולהדחיק את הרגשות שלו, להיות נוכח בהורות ולתמוך בבת הזוג. גם לרגשות של האבות מגיע מקום. גם הרגש שלהם חשוב.
    אבות-אל תצברו מתחים, כעס ותסכול. שמרו על תקשורת פתוחה וכנה עם בת הזוג, שתפו אותה ברגשות שלכם.

    שתפו עם אבות שהמידע הזה יכול לעזור להם

תגובות

טל בלכר יועצת זוגית

ייעוץ זוגי