בתהליך..המתן בבקשה.

טעם הארץ-הרצאות וסדנאות בסלון וברחבי הארץ / בלוג

#מתכוןהשבוע

15/09/2021 10:24

מתכון השבוע
עוגת תפוזים קלילה ואוורירית
עם ליקר מיוחד וטעים

מרכיבים לעוגת תפוזים

6 ביצים מופרדות
1 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים - 3 כפות
3 כפות שיכר תפוזים
גרודת תפוזים מתפוז שלם
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
1/3/4 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר

מפרידה 6 חלבונים וחלמונים
מערבבת את החלמונים במטרפה מוסיפה להם כוס מיץ תפוזים וכוס שמן וממשיכה לערבב
(מורידה 3 כפות מהמיץ תפוזים ומוסיפה שיכר תפוזים)
להוסיף גרידת תפוזים מתפוז שלם
כפית תמצית וניל

במיקסר להקציף את ה-6 חלבונים להוסיף כוס סוכר
מתחילים במהירות איטית ולאט עולים למהירות גדולה

לחלמונים להוסיף כוס ו 3/4 קמח מנופה. חשוב מנופה נותן אווריריות לעוגה
1 אבקת אפיה ורבע כפית מלח
לערבב הכל שהכל יתאחד
מעבירה שליש מהקצף לחלמונים ומקפלת עם לקקן
ושוב להוסיף שליש ולקפל פנימה
ושוב שליש אחרון ומקפלת

מכניסים את הבלילה לתבנית
אין צורך לשמן כדי שהעוגה לא תיפול
תנור מחומם מראש 160 מעלות
50-60 דק’ עד שמוציאים קיסם והוא יוצא יבש

אחרי שהעוגה מתקררת במשך שעה וחצי עוברים מסביב עם הסכין והופכים על צלחת ההגשה
תגובות

יעקב ואתי מורד

הרצאות. מבבל ליקב בישראל, ס...