בתהליך..המתן בבקשה.

קובי חיון - כשהרוח והעסקים מתחברים / בלוג

אוהבים פיצה ? מתכון להצלחה בעסקים

23/10/2020 09:18

רוב בני האדם אוהבים אוכל איטלקי,
בעיקר את האוכל של דרום איטליה,
תמיד תהיתי מה הסוד שלו, ואז הבנתי...
ארבעה מרכיבים - טבעיות, פשטות, דיוק, כבוד.

הטבח האיטלקי לוקח את המרכיבים מהטבע,
עגבנייה, ביצה, קמח, ירקות, דגים - טבעי וטרי,
האלמנטים במנה פשוטים - אתה רואה מה אתה אוכל,
ובאותה נשימה - מדויקים, מתובלנים בול במידה הנכונה.
תגיד שלכאורה פיצה היא קמח, רוטב עגבניות, גבינה - נכון, אבל כמה כבוד הם נותנים לאוכל - כמו לדגל שלוש הצבעים.
וזה מה שכובש את בני האדם - החיבור בין הדברים.

אז מה צריך עסק כדי להיות עסק מצליח ?
כזה שממגנט לקוחות ?

להיות כמו אוכל איטלקי - טבעי, פשוט, מדויק, ולתת כבוד.
זה הסוד, לכאורה כמה פשוט, בפועל כמה מסובך.
טבעי - עד כמה אני אותנטי ? קרוב לטבע (לעצמי)
פשוט - האם הלקוח מבין את המסרים שלי ?
מדויק - עד כמה אני מדויק לעצמי ? לקהל היעד שלי ?
כבוד - עד כמה אני מכבד את עצמי ? את המקצוע ?

להיות בעל עסק זה דבר מורכב,
לא מספיק להיות מקצועי ובעל ידע,
גם לא מספיק להיות טוב במה שאתה עושה,
צריך לדעת להיות טבח איטלקי, כזה עם כובע ושפם,
לקחת את האותנטיות שלי, לפרוט אותה לאלמנטים פשוטים,
לדייק את המוצרים, את קהלי היעד, את המסרים,
לרכוש כבוד ולהוקיר תודה לעצמי על הדרך, ולאחר על עצם היותו.

ובעצם, זה המסע של כולנו, מסע החיים,
ואולי בשביל זה בכלל באנו לעולם,
להבין שהנשמה שלנו לא מחפשת דברים גדולים,
היא מחפשת דווקא את האוכל האיטלקי...
מבקשת למצוא את העגבנייה הטרייה, לנגוס בה בפשטות,
דווקא הדברים הפשוטים הם אלה שעושים אותנו מאושרים,
בלי הרבה מסיכות, בלי תוספות מיותרות,
רק מרכיבים מעולים, מחוברים יחד - וזה טעים.

מצאו את הקסם של הפשטות שבכם, אתם מיוחדים,
תהיו אותנטיים, אל תנסו להיות מי שאתם לא,
דייקו את עצמכם, את הדרך, את העולם שלכם,
ואז תגלו שהכול בסדר, טוב, מושלם.
וזה בעצם סוד האושר - בדיוק כמו פיצה או פסטה טובה.

ולסיום תזכרו דבר אחד:
כבר בביס הראשון של הפיצה, אתם יודעים שהיא בול בפוני,
אותו דבר בחיים - כאשר תמצאו את היעוד שלכם,
תדעו שאתם "שם" וזה מדויק לכם.

אממ.... עשה לי חשק הפוסט הזה לטיול לדרום איטליה.
תגובות

קובי חיון מלווה עסקים להצלחה

מאמן ויועץ עסקי, ארגוני ואי...