מיכל שרגיל בן סירה - האצה עסקית ליזמות נשיתזהב

אסטרטגית חריפה ומומחית לשיווק. עד 2011 היתה סמנכ"לית השיווק של רשת דוכני הקפה של עלית ומנהלת השיווק של תחום האספרסו בקבוצת שטראוס.

עוד ›
ייעוץ עסקי, אסטרטגי, שיווקיפתח תקווהציון איכות 9.8 · 159 דירוגים

אני רוצה להצטרף לנטוורקינג. מאיפה מתחילים???

מיכל שרגיל בן סירה - האצה עסקית ליזמות נשיתיום ראשון, 10 במאי 2015זמן קריאה 4דק'

  • החלטת להצטרף לנטוורקינג כדי לקדם את העסק שלך? נהדר! אני רוצה לברך אותך על ההחלטה. כמי שמלווה עסקים קטנים בתהליכי שיווק אני יכולה לומר לך, שנטוורקינג הוא ערוץ שיווק שאני לא מוכנה לוותר לאף אחד עליו. משום שלטעמי הוא סופר חשוב.

    ----

    בהנחה שאתם יודעים מה זה. ואיך זה עובד. ורק מבקשים לחפש לעצמכם קבוצה מתאימה. אז...


    מאיפה מתחילים?

    מהבנת ההבדלים שבין האפשרויות השונות:
    שווה להיכנס לאתרים של הארגונים השונים ולקרוא עליהם קצת.   לינקים אני אצרף למטה...
    משום שההבדלים ביניהם רבים:

    • יש ארגונים לנשים בלבד. ויש ארגונים פלורליסטיים.
    • יש ארגונים שנפגשים כל שבוע ויש שרק אחת לחודש.
    • יש ארגונים לוקאליים, קטנים, נישתיים ופרטיים, ויש ארגונים בינלאומיים.
    • יש ארגונים ארציים עם הרבה סניפים, ויש ארגונים עם כמה קבוצות בעיר אחת בלבד.
    • יש ארגונים שבהרשמה צריך לשלם סכום העולה על 2,500 ₪ מראש לשנה לצורך החברות בו, ויש ארגונים שבהם התשלום הוא מדי חודש-בחודשו.
    • יש ארגונים מאד מובנים ושיטתיים, וארגונים שהם יותר זורמים וגמישים.
    • יש ארגונים שעובדים עם מדידה, בקרה ויעדים ברורים וגבוהים לכל חבר קבוצה, ויש ארגונים שפחות.
    • יש ארגונים שיש מאחוריהם מערכת מידע ממוחשבת ענפה שתומכת בפעילותו של כל חבר, וכאלו שממש לא.
    • יש ארגונים שמציעים הרבה כלים שיווקיים אונליין לכל חבר לטובת קידום העסק שלו, וארגונים שמציעים לך רק השתייכות לקבוצה.

    ההבדלים האלו ... איך לומר... עושים את ההבדל.  :-)


  • צילום מפגש קבוצת עסקים קריית אונו, על-ידי הצלם צביקה גולדשטיין

  • איך אני בחרתי?

    אני בסך הכל יכולה לספר איך ולמה אני בחרתי, בהתחלה, עוד לפני שהבנתי. זה היה פשוט על דרך האלימינציה:

    כאמא לילד צעיר היה לי ברור שבשעה שבע בבוקר, אחת לשבוע, אני לא יכולה להגיע למפגש קבוצה. וכך כל הקבוצות שנפגשות לפני 8:30 בבוקר ירדו מעל הפרק.

    היה לי ברור שאני לא רוצה להתחייב לקבוצת ערב, אני יכולה לבקר מדי פעם בערב, אבל באופן קבוע אני רוצה להשתייך לקבוצת בוקר, כי נטוורקינג זה שיווק, ושיווק זו פעולה מרכזית בעסק. אז כל מה שקשור בעסק מתרחש בשעות העבודה.

    היה לי ברור, מה אני לא יודעת. ולא ידעתי דבר וחצי דבר על נטוורקינג. לא ידעתי אם זה יתאים לי. לא ידעתי אם אני טובה בזה. לא ידעתי אם אני אשרוד לאורך זמן. לא ידעתי אם זה יעשה טוב לעסק שלי. לכן העדפתי להצטרף לארגון שמאפשר לי לשלם לו תשלום חודשי קבוע, ולא לשלם סכום גדול ומחייב מראש.

    היה לי ברור שאני רוצה להשתייך לארגון גדול ומסונף, כך שתהיה לי הזדמנות לפגוש ולהיות חשופה להרבה בעלי עסקים מכל הארץ. וכל הארגונים הקטנים והלוקאליים ירדו מעל הפרק.

    היה לי ברור שאני רוצה ארגון מעורב, שיש בו גברים ונשים, צעירים ומבוגרים, כי זה משקף נכון יותר את האוכלוסייה ואת תמונת התחרות. ומאפשר לי לתרגל את עצמי ולשכלל את העסק שלי ואת יכולותי בסביבה 'חיה', אמיתית. מעורבת.   וכך כל הארגונים לנשים בלבד ירדו מעל הפרק.

    ככה מצאתי את עצמי מבקרת במפגשי בוקר של קבוצות biz make biz בהרצליה ובקריית אונו, ומתנסה בשישים שניות לראשונה בחיי.

  • מקשיבים. נפגשים. לומדים. נהנים.  צילום: דותן גור אריה

  • ומה גיליתי אחרי שהצטרפתי?

    שזה אפקטיבי. שהעסק שלי באמת גדל! בשנה השנייה של פעילותי ב'ביז' כבר קרוב ל-50% מהעסקאות הנכנסות היו מהקשרים שיצרתי בנטוורקינג. 

    שזה קשה, ולוקח זמן. הרבה זמן. אבל זה נותן כל כך הרבה יותר מאשר רק לקוחות חדשים בעסק.

    שזה נותן לי תחושת שייכות. כי כבעלת עסק עצמאי אני לגמרי לבד.
    שזה מספק לי המון למידה.
    שזה מייצר לי ולעסק שלי חשיפה.
    שזה מייצר לי הזדמנויות לשיתופי פעולה.
    שזה מספק לי המון רעיונות חדשים למוצרים ושירותים, שאנשים צריכים ושאני יכולה לספק.

    שהארגון שאליו הצטרפתי נותן כל כך הרבה יותר ממה שחשבתי.

    שאתר האינטרנט של 'ביז' עובד כל כך יפה עם גוגל, שמי שמחפש אותי, מוצא אותי גבוה בתוצאות בזכות העובדה שאני חברה פעילה בארגון. 
    שכל מי שמצטרף לארגןו מקבל אתר אינטרנט, גם סלולרי, ופלטפורמה לכתיבת בלוג. וחיבור ישיר לפייסבוק העסקי שלי, כך שמי שמבקר בדף העסקי שלי יכול לראות לדוגמה המלצות שקיבלתי מלקוחות מרוצים. 
    שבזכות מערכת המידע הענפה של 'ביז' אני יכולה לחזור אחורה למפגשים שהייתי בהם גם כמה שנים אחורה, ועדיין למצוא את מי פגשתי שם, וליצור איתו קשר ישיר ובלתי אמצעי בזכות מאגר המידע העצום והבלתי נדלה הזה.
    שכל העסקאות שלי מתועדות במערכת, וכך קל לי לעקוב אחריהן, ואחרי הביצועים שלי בנטוורקינג.



  • משה חרלופסקי מנכ''ל 'עסקים עושים עסקים' ואנוכי, במפגש קבוצה, כפי שצילם דותן גור-אריה

  • והיום?

    אני כבר כמעט 4 שנים בנטוורקינג. אחרי כשנה וחצי הקמתי קבוצה בשוהם אותה אני מנהלת.
    וכמו שאמרתי בהתחלה. היום אני חושבת שלא יכול להיות בעל עסק עצמאי שאינו חבר באיזושהי קבוצת נטוורקינג, לא חשוב איזו. למה אני בחרתי ב'ביז' כבר הסברתי, אבל לכל אחד מתאימה הבחירה שלו.


    אם אתם באים להתארח בקבוצה, כדאי לכם להיכנס לפוסט הזה: "מה אורח צריך לדעת כשהוא מגיע לראשונה למפגש קבוצה"  וזה כולל תיאור מפגש, כמה כסף, כמן זמן, מה להכין ועוד.


    ממש לפני שאני מסיימת...

    רציתי לדעת איזה עוד שאלות מעסיקות אותך, בנוגע לנטוורקינג, שהיית רוצה שאתן עליהן תשובה??


    ​----

    נ.ב. 1
    חשוב לי לציין, שעל אף שמצאתי ש'עסקים עושים עסקים' הוא הארגון המתאים לי, כולנו, כל הנטוורקיסטים לומדים מ-BNI, ומהספרים של איוואן ר. מייזנר המייסד של הארגון. הנה רשימה חלקית של ספריו המתורגמים לעברית :  
    http://sifrutzola.co.il/books?keys=מייזנר איוואן



    נ.ב. 2
    לינקים לכמה מארגוני הנטוורקינג בישראל:

    עסקים עושים עסקים:   www.bizmakebiz.co.il

    ארגון BNI כאן:  http://bni.co.il/2008/main_new.asp

    שפע:  http://www.shefa-net.com/

    IBC:  http://www.ibcil.com/

    גדולה: http://www.anigdola.co.il/מעגלי-נטוורקינג

    קישורי אמהות:  http://kishureyimahot.co.il/רישות-עסקי-נטוורקינג-its-working/

    עסקית:   www.iskit.org.il

    ניב – מודיעין:  http://niv.org.il/

שרגיל בן סירה

מיכל שרגיל בן סירה - אסטרטגית חריפה ומומחית לשיווק. עד 2011 היתה סמנכ"לית השיווק של רשת דוכני הקפה של עלית ומנהלת השיווק של תחום האספרסו בקבוצת שטראוס. מיכל היא בעלת תואר MBA במינהל עסקים (בר אילן),

מספר טלפוןאתר אינטרנטלוחמי הגטו, פתח תקווה

אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA, ובכפוף למדיניות הפרטיות ולתנאי השימוש של Google.