עדכון מס רכישה - ידיעה חשובה למשקיעים

- ב- 28.11.21 פורסם בחוק מיסוי מקרקעין שהועלה שיעור מס הרכישה החל על רוכשי דירות מגורים (למעט לאלו שזו דירתם היחידה). ההוראה חלה עד ליום 31.12.2024.
במשך התקופה הזו, ברכישת דירת מגורים, שאינה דירת המגורים היחידה, ישולם מס רכישה בשיעור של 8% על החלק השווי שעד 5,348,565 ₪ ומס רכישה בשיעור 10% על חלק העולה על 5,348,565 ₪.
בהתאם להוראת חוק מיסוי מקרקעין, דירת המגורים הנרכשת עשויה להיחשב במקרים מסוימים כדירה יחידה, אף אם יש לרוכש, באותה עת, דירה אחרת, שעונה על אחד מאלה:- דירת מגורים שהושכרה למגורים בשכירות מוגנת לפני 1.1.1997.
- חלקו של המוכר בבעלות בה אינו עולה על שליש ולגבי דירה שהתקבלה בירושה – אינו עולה על מחצית.
- דירה יחידה אחרת, שתימכר תוך 24 חודשים לאחר רכישת הדירה; וברכישת דירה מקבלן, תוך שנה לאחר שהחזקה בדירת מגורים שנרכשה מהקבלן אמורה הייתה להימסר - מה שנקראמסלול "דירה חלופית".
עוד אציין, כי שאלת היות הדירה הנרכשת דירת מגורים יחידה תיבחן לגבי התא המשפחתי כולו הכולל, בנוסף לרוכש, גם את בן/בת זוגו.

רני בר-חן - משכנתאות ופיננסים
"רני בר-חן משכנתאות ופיננסים" הוא עסק שנועד לסייע למשפחות להשיג את המימון הנדרש להם ובהתאמה אישית, כדי לממש יעדים כלכליים ולייצר התנהלות כלכלית נבונה ובטחון כלכלי, יציבות פיננסית, ומינוף נכון של כספי
