למה משפחות עשירות מתעשרות ורגילות לא

למה משפחות עשירות מתעשרות ורגילות לא?
□ אפשר לראות בארץ כמו גם בעולם לא מעט משפחות בעלות עושר מופלג שמצליחות להעצים את עושרן, לעומת זאת במשפחות רגילות גם שהן אמידות זה לא קורה.
□ הכול עניין של גישה:
● במשפחות העשירות לא מחלקים את הירושה, כלומר לא מחלקים את קרן העושר שמפיקה פירות (שהיא הנכסים המניבים), אלא את רק פירות בלבד וגם זאת באופן חלקי.
● את היתרה משקיעים שוב ומגדילים את היקף הנכסים המניבים וכך ככול שהזמן עובר הנהנים/היורשים ירוויחו יותר פירות. (נתעלם לרגע מעקרון שלושת הדורות שעובד נגד).
● מדובר במנגנון שמנוהל באופן מקצועי על ידי בעלי מקצוע.
□ לעומת זאת משפחות רגילות ואפילו אמידות חושבות אחרת: שם הירושה מחולקת ליורשים על פי צוואה.
● במצב כזה קרן הנכסים המניבים מתחלקת בין היורשים ובאופן טבעי היכולת של אותם חלקים שחולקו להתעצם, קטנה משמעותית.
□ במילים אחרות במשפחות רגילות קרן הנכסים מתחילה כשתיל קטן בגינה שהופך לעץ שמניב פירות אבל בנקודה מסוימת (מועד חלוקת הירושה), היורשים גודעים את העץ ומשרישים מענפיו עצים קטנים שחלקם נקלטים ורובם לא וכפועל יוצא כך גם כמות הפירות.
□ לעומת זאת המשפחות העשירות ממשיכות לטפח את העץ במשך דורות, להינות מחלק מהפירות ולהשקיע חלק כדי לשתול עצים נוספים ולקבל פירות רבים יותר.
□ אז כמו שאמרנו הכול עניין של גישה.
□ למה זה מעניין בהיבט של יועץ משפטי? למשל כי כשיש למשפחה עסק יצרני/חברה שמניבים פירות אם רוצים ללכת בגישת המשפחות העשירות, צריך לתכנן בכובד ראש איך משמרים את אותם נכסים אחרי שהבעלים המוריש יעבור 120.
ליעוץ נוסף:
עו"ד אמיר ברמן,יועץ משפטי אסטרטגי, מגשר ובורר.
[email protected]
www.amir-berman-law.com

עו"ד אמיר ברמן | יועץ משפטי, מגשר ובורר, אמיר מייעץ לבעלי העסק במטרה למנוע אירוע משפטי טרם התממשות, כמו גם סכנות שעלולות לפגוע בבעל העסק אישית כמו אי תשלום עבור עבודה, הגנה מפני תביעת רשלנות, הגדרת
