בתהליך..המתן בבקשה.

רונן ברלב / בלוג

לצאת מחוץ למסגרת... האשראי

15/05/2017 13:24

  • הכנס טקסט כאן

    שלום, אני רוצה לספר לכם על דוד (שם בדוי). לדוד עסק לתיקון מכשירי סלולר.

     

    דוד פנה אלי לאחר שראה שבכל פעם הוא מגיע לתקרת מסגרת האשראי שלו ולא ידע כיצד לשנות מצב זה.
    שוחחתי עימו ארוכות ולאחר שהבנתי מהן ההוצאות השוטפות של העסק ומתי הוא אמור לקבל כסף מהלקוחות ולשלם לספקים , עשיתי את שתי הפעולות המיידיות הבאות:
    1. בחנתי באמצעות תחזית תזרים מזומנים מהי מסגרת האשראי המתאימה לו. כאן התברר לי שהמסגרת עמה הוא עובד נמוכה מדי ביחס להיקף פעילותו.
    2. בחנתי את צרכי ההשקעה שלו לשם הרחבת העסק בשנה הקרובה- נתון חשוב אשר מעיד על הצורך במסגרות אשראי או הלוואות נוספות. לדוד יש מעט הלוואות יחסית אולם הגענו ביחד למסקנה שאין צורך להשקיע בהיקף מהותי בשנה הקרובה מכיוון שבשנה האחרונה עשה כבר את הרכישות וההשקעות הנדרשות
    המסקנה מנתונים אלו היא שדוד זקוק למסגרות אשראי לצורך ניהול שוטף של הפעילות.
    פנינו ביחד לבנק וערכנו שיחה עם סגנית המנהל ובה הסברנו את צרכי המזומן תוך הצגת תחזית תזרים מזומנים. מאחר והעסק אינו זקוק , כך נראה בשלב זה, להלוואות לשם הרחבה, הוסכם על הגדלת מסגרת האשראי.
    עם זאת, כדי למנוע חזרה על הבעיה, לא היה די בהגדלת מסגרת האשראי שכן דוד מתכוון להגדיל את היקף הפעילות של העסק והיה חשש שהמצב יחזור לקדמותו בעיקר בשל הצוורך לרכוש עוד מלאים ואולי להגדיל את האשראי ללקוחות. סיכמנו על מעקב שוטף וצמוד אחרי כל ההוצאות וההכנסות תוך בחינה יומ-יומית של מסגרות האשראי. בחינה זו תאפשר לדוד לקבל החלטות לגבי עסקאות חדשות (לדוגמא, צמצום ימי האשראי ללקוחות מסוימים, הנחות תמורת מזומן ועוד).
    אתם שואלים מה קורה לדוד במהלך ההתנהלות החדשה ?
    אם כן, דוד מתנהל בצורה יותר מבוקרת ומקבל החלטות שוטפות רק לאחר בחינת תחזית התזרים.
    כתוצאה מכך, פעמים רבות, דוד רחוק משמעותית ממסגרת האשראי מה שנותן לו אפשרות לעבוד בצורה רגועה ושקטה ולהשקיע את מלוא האנרגיות בעסק. מעבר לכך, דוד גם למד ועדיין לומד "לדבר עם הבנק" באופן שוטף ולא רק בתקופות של מחסור זמני באשראי.
    הוא מבין את המונחים בהם הבנק משתמש ויודע לענות בצורה חופשית על רוב השאלות, דבר המגביר את אמון הבנק כלפיו. מובן, שמצב זה מעלה את הביטחון של דוד גם בפעילות העסקית ומאפשר לו להשקיע בהרחבת העסק (לדוגמא, הרחבת שירותי המעבדה לסלולר).

     

    מה ניתן ללמוד מאירוע זה?

     

    * עסקית- בתחומים בהם הידע שלנו קטן יחסית רצוי לפנות לאיש מקצוע. תארו לכם שרוב הזמן שהוקדש לנושאים כספיים יוקדש לפיתוח העסק. היכן היה העסק שלכם בהשוואה למצבו הנוכחי?

     

    * פיננסית- חשוב מאוד לעדכן את הבנק במצב העסק באופן שוטף, דבר המגביר את האמון בכם וכתוצאה מכך הבנק יאות לעזור לכם גם בתקופה קשה יחסית.
    * פיננסית - בהמשך לנקודה הקודמת, חשוב ללמוד את הבסיס ב"שפה הבנקאית", כלומר, מונחים במימון כדוגמת ריבית, ניהול חשבון עו"ש ועוד. תארו לכם שאתם יושבים מול לקוח שמבין איך אתם מכינים לו את ההזמנה שביקש ואת הקשיים הכרוכים בהכנת ההזמנה (לדוגמא, עיכוב בקבלת חומרי גלם מהספק שלכם...) . כמה מאי ההבנות והטענות של הלקוח ייעלמו? עד כמה תרגישו אתם, כספקים, נוח? התשובות, לדעתי, ברורות.

     

    * עסקית - חלק בסיסי והכרחי בפעילות של כל עסק הינו בניית תוכנית עסקית הכוללת מטרות עסקיות ומולן תחזית לתזרימי המזומנים הצפויים. תהליך זה מאפשר הן איתור, מראש, של נקודות זמן בהן יתכן ויש מחסור במזומן וכן מעקב, עבורינו, כבעלי העסק, אחרי קצב ההתפתחות העסקית (תכנון מול ביצוע). חשיבות התוכנית העסקית ותחזית התזרים למערכת היחסים מול הבנק,ברורה.

     

    מוזמנים לפנות אלי בכל שאלה פיננסית או אתגר עסקי
    רונן בר לב - ייעוץ עסקי וליווי פיננסי, נייד - 054-482-1190
תגובות

רונן בר לב כלכלן -רו"ח

יועץ עסקי פיננסי,רו"ח

עסקים מומלצים בתחום

ענת אשד גלזר  רואת חשבון ויועצת עסקית ענת אשד גלזר רואת חשבון ויועצת עסקית
ענת אשד גלזר רו"ח
טל מוצני  ליווי וייעוץ לקורסים טל מוצני ליווי וייעוץ לקורסים
אקדמנטור
דוד מלר - כלכלת המשפחה  וחניכה פיננסית דוד מלר - כלכלת המשפחה וחניכה פיננסית
Mallersway