בתהליך..המתן בבקשה.

קרן גפני בוחניק- הנחיית קבוצות הורים ומתבגרים בשיטת אדלר / בלוג

מתכון מדהים ללחמניות ממולאות.

01/01/2010 10:06

  • ערב ראש השנה האזרחי, אנחנו מוזמנים.


    כן, כן לגרושה של בעלי.


     


    כל אחד צריך להביא משהו, החלטתי לפנק במשהו שנראה מושקע (שיחשבו שאני בלבוסטע)


    אבל ת,אמת קל ביותר. הרי יש גבול לכל השקעה (אני בטוחה שעובדיה צרפתי יגיד את זה גם).


     


    אז הכנתי לחמניות שמרים ממולאות בירקות, אפשר כמובן למלא בתערובת גבינות או בבשר טחון.


    או (ויסלחו לי חברי שומרי הכשרות) לערבב הגדי החלב אימו.


     


    אז לעבודה:


    הבצק-


    1 ק"ג קמח.


    1 שקית שמרית.


    2 כפות דבש או סילאן.


    2 כפות מלח


    2 ביצים.


    1/2 כוס שמן זית.


    2 כוסות מים פושרים.


     


    שמים בקערת מקסר את הקמח והשמרים ומערבבים עם כף.


    מעל כל זה את שאר החומרים.


    מתחילים לערבל עם וו לישה (חדק פיל) 5 דק'.


     


    הבצק  יוצא דביק, וככה זה צריך להיות.


    לא להוסיף עוד קמח על מנת שלא ידבק לידים.


    לשמן את הבצק העל כדי שלא יתיבש.


     


    לוקחים סיר עם מים (גובה 5 ס"מ אין צטרך להוציא את המטר מארגז הכלים, ככה, בעין בלתי מזויינת 5 סמ")


    מניחים גל גבי האש ואת קערת המקסר עם הבצק לעל הסיר עטופה במגבת.


    ברגע שהמים רותחים לכבות את האש, ולהשאיר את הבצק מעל האדים.


    ואפשר ללכת לשתות כוס קפה זריז, אבל לא להרחיק לכת.


    כי הדיל הזה, מקפיץ את הבצק במהירות למעלה.


    עניין של 20 דק' והבצק מכפיל את נפחו.


     


    משמנים את משטח השיש, את הידים ואת המארוך. (קמח מחוץ לתחום)


    קורצים כדורים קטנים מהבצק. משטחים לעובי של 1 ס"מ לצורת עיגול לא מדוייק בכלל.


    ממלאים במה שאתם רוצים, תופסים את הפינות של הבצק ומהדקים לכדור.


    מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה כשהחיבור של הבצק כלפי מטה.


     


    מורחים את העסק בביצה, מפזרים מעל קצת מלח גס, קצח או סומסום או פרג.


    אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. עד שהלחמניות שחומות.


     


    מילוי אפשרי:


    תערובת ירקות קפואים: גזר גמדי, תירס, אפונה שעועית ירוקה.


    מאדים עם מלח, פלפל שחור, עשבי תיבול ושום.


     


    תערובת בשר טחון: אני הכי אוהבת לקחת קבבים טובים אפילו משר כבש טחון.


    אבל באמת טובים, בדר"כ יש אצל קצבים. מפוררת את בקציצות או אם אפשר לקנות לעיסה לפני כדרור,


    ובשלת על מחבת עד שמוכן, ובזה ממלאה.


     


    תערובת גבינות: קשקבל, עיזים, פרמזן ורוקפור.


    לגרר את הכל על פומפיה גסה להוסיף שום ועשבי תיבול ולמלא.


     


    בהצלחה, וספרו לי על תגובות.


    שנה אזרחית נהדרת,


    קרן.


     


     

תגובות

קרן גפני בוחניק- מנחה הורים למשימת החיים

מנחת קבוצות הורים לגיל הרך ...

עסקים מומלצים בתחום

קלרה  הרכבי - הדרכת הורים קלרה הרכבי - הדרכת הורים
קלרה הרכבי - הדרכת הורים
יעקב קובי  חיון יעקב קובי חיון
יעקב קובי חיון - מחבר עולמות בשבילך
לימור  קרספיל לימור קרספיל
עו"ד לימור קרספיל - משפט פלילי ומנהלי