שלמה רייף בר תרגומים בע"מיהלום

בר תרגומים קיימת כבר שנים רבות. אני בעצמי עוסק בתרגום כ-30 שנה והגעתי לתחום במקרה (אני אדריכל בהכשרתי). אולי אפשר למצוא את המקורות למשיכה לתחום הזה אצל אבי ז"ל שהיה פרופסור לבלשנות, עורך מילונים ומתרגם בעצמו.

עוד ›
תרגום משפטי, תרגום עסקי, עריכה לשוניתתל אביבציון איכות 10.0 · 169 דירוגים

גרמניה והקשר שלה לתרגום ...

שלמה רייף בר תרגומיםיום רביעי, 26 בפברואר 2020זמן קריאה 3דק'
  • רקע: (לפני החלק המשעשע בסוף)

    גרמניה שוכנת במרכז אירופה ומאז שהתאחדה מחדש עם גרמניה המזרחית, היא השיבה לעצמה את מעמדה כמרכז שמקשר בין מדינות סקנדינביה שבצפון לאזור הים-התיכון שבדרום וכן בין האוקיינוס האטלנטי ממערב למדינות מרכז ומזרח אירופה.

    גרמניה היא המדינה השנייה המאוכלסת ביותר באירופה ומונה יותר מ-80 מיליון תושבים. זו אחת המדינות האירופיות העשירות יותר והתעשייה בה ענפה וקיימת כבר שנים רבות. התפתחותה בתחום המחשוב והמפעלים הרבים המצויים בשטחה, הפכו אותה למקום מועדף לעסקים (וללימודים) עבור אלה ששואפים להשתלב בכלכלה האירופית המפותחת יותר. גרמניה גם נמצאת במרכז אירופה ונוח להגיע ממנה לכל מדינה אחרת באירופה.

    גרמניה היא מדינה גדולה ומגוונת מאוד. אמנם, במרוצת ההיסטוריה היא ידעה משברים רבים ומלחמות, אולם בעשורים האחרונים היא התאזנה והתחזקה וכיום הכלכלה שלה היא מהדינמיות ביותר בעולם. היא מהווה מוקד התעניינות שמושך אליו תשומת לב מרובה, ועבור אותם אלה ששואפים להרחיב את עסקיהם לגרמניה, חשוב שידעו שקיימים בה אינספור תחומים שבהם ניתן לצמוח ולהתקדם מבחינה כלכלית.

    חשיבותו של תרגום לגרמנית

    הגרמנית מדוברת כשפת אם על-ידי כ-100 מיליון אנשים ועוד כ-80 מיליון דוברים אותה כשפה שנייה. למעשה היא אחת מ-10 השפות המדוברות ביותר בעולם והיא השפה הרשמית בגרמניה, אוסטריה, שוויץ, ליכטנשטיין ולוקסמבורג וקרובה מאוד לאנגלית ולהולנדית.

    מההיבט הישראלי, גרמניה היא שותפה חשובה של המשק הישראלי באירופה. היקף הסחר בין שתי המדינות הגיע ב-2018 לכ-6.5 מיליארד דולר.

    מההיבט העסקי, חשוב מאוד לזכור לגבי התרבות העסקית הגרמנית שהיא דוגלת בדייקנות ובעמידה בזמנים ורק אחרי כן נמצאת בסדר העדיפות הקפדה על אופי רשמי וגינונים מסויימים – הקפדה על עקרונות אלה תבטיח פגישה עסקית מוצלחת ולכן כדי להגדיל את סיכויי ההצלחה, לעתים קרובות נדרש תרגום לגרמנית ותרגום מגרמנית של מסמכים שונים – עסקיים, משפטיים ושיווקיים.

    כשמבצעים תרגום לגרמנית חשוב לבחור בחברת תרגומים מוכרת ובעלת ניסיון בתחום של תרגום לגרמנית מכיוון שבניגוד לתרגומים לאנגלית, רוב האנשים בארץ אינם דוברים את השפה ויכולתם להבין את הכתוב היא מצומצמת ביותר. אם אתה מתכנן להתחרות על מקומך בגרמניה, אתה חייב לתקשר בשפתם ובכך לזכות בהצלחה גדולה יותר, בתומכים רבים יותר, במכירות גדולות יותר וכמובן בהכנסות גדולות יותר, ומכאן החשיבות של תרגום לגרמנית שנעשה בצורה מקצועית.

    תרגום מגרמנית של זיכרונות בית אבא

    היבט נוסף הוא היבט שימור זיכרון החיים בגרמניה – בשנים האחרונות אנו עדים לתופעה מבורכת ביותר שבה בני הדור השני והשלישי לניצולי שואה שדורשים תרגום מגרמנית לעברית של זיכרונות הוריהם וסביהם, ולוֹ כדי לשמר את זיכרונם וללמוד עליהם ועל קורותיהם (על חייהם בגרמניה לפני ובזמן השואה), ולהעביר את מורשתם לדורות הבאים. בשנים האחרונות ביצענו תרגום מגרמנית לעברית של אלפי עמודי זיכרונות (חלקם כתובים בכתב-יד צפוף וחלקם במכונות כתיבה) וצברנו ניסיון רב בתחום.

    המתרגמים שלנו בבר תרגומים הם מקצוענים בתחום ובקיאים מאוד בתחום של תרגום לגרמנית וגם תרגום מגרמנית לעברית על כל ניביה והיבטיה של השפה הגרמנית ומסוגלים ונהנים לתרגם שפה זו ­– החל ממסמכי פנסיה פשוטים ועד, כאמור, תיעוד זיכרונות מהעבר.

    כמה עובדות משעשעות על גרמניה:

    1. הגרמנים נמצאים במקום השני בעולם בצריכת בירה אחרי האירים!
    2. במדינת בוואריה, בירה מסווגת באופן רשמי כמזון!
    3. גרמניה היא הכלכלה הגדולה ביותר באירופה!
    4. מולר (Müller) הוא שם המשפחה הנפוץ ביותר בגרמניה!
    5. 31% משטח המדינה מכוסה ביערות!
    6. בגרמניה ישנם יותר מ-300 סוגי לחמים ויש אפילו מוזיאונים ללחם!
    7. ב-70% מהאוטוסטראדות בגרמניה אין הגבלת מהירות!
    8. הספר המודפס הראשון יצא בגרמניה!
    9. החומה בברלין נפלה ב-1989!
    10. תחנת הרכבת הגדולה ביותר באירופה נמצאת בברלין!
    11. הכחשת השואה היא פשע בגרמניה!
    12. המסורת של עץ חג המולד החלה בגרמניה!
    13. בגרמניה יש יותר מ-400 גני-חיות, המספר הגדול ביותר בכל העולם!
    14. גרמנים עונים לטלפון ומציינים את שם משפחתם ולא באמירת "הלו"!
    15. צוללת טבעה במלחמת-העולם השנייה בגלל אסלה שבורה!

    שלמה רייף
    בר תרגומים בע"מ
    www.brtranslations.com
    054-5389780

בר תרגומים בע"מ

בר תרגומים קיימת כבר שנים רבות. אני בעצמי עוסק בתרגום כ-30 שנה והגעתי לתחום במקרה (אני אדריכל בהכשרתי). אולי אפשר למצוא את המקורות למשיכה לתחום הזה אצל אבי ז"ל שהיה פרופסור לבלשנות, עורך מילונים ומתרג

מספר טלפוןאתר אינטרנטת"ד 8595 תל אביב 6108402, תל אביב

אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA, ובכפוף למדיניות הפרטיות ולתנאי השימוש של Google.