רפי פרץ צייר אמן אמנות ישראלית עכשווית - ישראלי עכשווי מודרנית

מכירת ציורים אצלי בסטודיו שתחסוך ממכם עמלות תיווך מיותרות ניתן לראות עבודות בפרופיל הפייסבוק https://www. facebook.

עוד ›
תל אביב - יפו

גן החיות של ברצלונה פארקים גנים בברצלונה אטרצקיות מקומות מומלצים טיול לברצלונה אסף הניגסברג assaf henigsberg barcelona

רפי פרץ צייר אמן אמנות ישראלית עכשוויתיום שני, 17 בנובמבר 2025זמן קריאה 4דק'
  • גן החיות של ברצלונה (Zoo de Barcelona) הוא אחד מגני החיות הוותיקים והמרכזיים בספרד, השוכן בלב פארק המצודה (Parc de la Ciutadella) ההיסטורי. מאז הקמתו בשנת 1892, עבר גן החיות שינויים רבים, והפך ממוסד שהתמקד בבידור ובאוספי בעלי חיים לארגון מודרני בעל מטרות חינוכיות, מחקריות ושימור, עם דגש על רווחת בעלי החיים. הוא זכה לפרסום עולמי בזכות התושב המפורסם ביותר שלו, הגורילה הלבקנית הייחודית "פתית שלג" (Snowflake), שחי בו במשך כמעט ארבעים שנה.

    היסטוריה: מנחלה מלכותית לגן חיות
    שטח גן החיות החל את דרכו כחלק ממצודה צבאית גדולה שנבנתה על ידי המלך פליפה החמישי בתחילת המאה ה-18 כדי לשלוט בעיר המורדת. לאחר הריסת המצודה בסוף המאה ה-19, הפך השטח לפארק העירוני הגדול הראשון של ברצלונה. בשנת 1892, קיבלה העירייה תרומה נדיבה של אוסף חיות פרטי מבנקאי מקומי, והחליטה להקים את גן החיות בפארק, במקום ששימש בתערוכה העולמית של 1888. המנהל הראשון של גן החיות, פרנצסק דרדר, היה וטרינר וטקסדרמיסט נלהב, והגן נפתח לציבור רשמית ב-24 בספטמבר 1892.
    במהלך המאה ה-20, גדל גן החיות והפך לאחד המפורסמים בעולם. הוא התפתח בהתאם לגישות המשתנות בנוגע לרווחת בעלי חיים ושימור, והתאים את עצמו למתקני תצוגה מודרניים המדמים ביומות (בתי גידול טבעיים) שונים. בשנים האחרונות, כחלק מהמחויבות לקיימות, הוא הצטרף לאסטרטגיות בינלאומיות של שימור וחינוך, והוא פועל תחת פיקוחה של עיריית ברצלונה.

    פתית שלג: הגורילה הלבקנית שכבשה את העולם
    גולת הכותרת בהיסטוריה של גן החיות היא סיפורו של "פתית שלג", הגורילה המערבית הלבקנית היחידה שהייתה ידועה בעולם. פתית שלג הובא לגן החיות ב-1966, לאחר שנלכד בגינאה המשוונית על ידי חקלאי מקומי. המראה הייחודי שלו, פרווה לבנה בוהקת ועיניים כחולות, הפך אותו במהירות לסמל עולמי ולקמע של העיר ברצלונה.
    פתית שלג חי בגן החיות במשך 36 שנה, ומשך אליו מיליוני מבקרים. עם זאת, הלבקנות, שנגרמה כתוצאה מהרבעה בין קרובי משפחה בטבע, גרמה לו לרגישות יתר לשמש, ובשנותיו האחרונות הוא סבל מסרטן העור. בשנת 2003, לאחר מאבק במחלה, הוא הומת מתוך רחמים. אף על פי שהוליד 22 צאצאים, אף אחד מהם לא ירש את תכונת הלבקנות.

    החיות ובית הגידול: ביומות שונות
    גן החיות של ברצלונה משתרע על שטח של כ-13.5 הקטאר ומחולק לכמה אזורים נושאיים, המדמים את בתי הגידול הטבעיים של בעלי החיים. בין הביומות ניתן למצוא:
    • ארץ הדרקונים (Land of Dragons): אזור המוקדש למינים מאסיה והאוקיינוס השקט, ובו ניתן למצוא דרקוני קומודו נדירים.
    • הטרריום (Terrarium): אחד מאוספי הדו-חיים והזוחלים הטובים באירופה.
    • האווירייה (Aviary): פרויקט מוצלח של גידול מינים בסכנת הכחדה, הכולל למעלה מ-70 מינים של עופות.
    • החווה (Farm): אזור חינוכי לילדים, המאכלס חיות משק כגון עזים, סוסים וכבשים.
    • אקוואראמה (Aquarama): אזור המוקדש ליונקים ימיים, ובו ניתן לצפות במופעי אריות ים.
    • ביומת סאהל: אזור חדש המוקדש לבעלי חיים החיים באזור הסאהל באפריקה, כמו אריות.

    שימור ומחקר: מטרות מודרניות
    בעשורים האחרונים, שינה גן החיות את מטרתו והוא אינו רק מקום בילוי, אלא גם מרכז למחקר ולשימור. הוא לוקח חלק בתוכניות שימור בינלאומיות של ארגונים כמו EAZA (איגוד גני החיות והאקווריומים האירופי) ו-WAZA (איגוד גני החיות והאקווריומים העולמי). גן החיות שואף להחזיר בעלי חיים שנולדו בשבי לבתי הגידול הטבעיים שלהם ולחקור נושאים הקשורים למגוון הביולוגי. הוא הקים תוכניות מחקר מיוחדות, כמו ביו-בנק המאפשר לחקור את הגנטיקה של מינים בסכנת הכחדה.

    פעילויות וחוויות
    לצד הביקור באזורי התצוגה, גן החיות מציע מגוון פעילויות המתאימות למשפחות:
    • מופעי חיות: מופעים חינוכיים בהשתתפות אריות ים.
    • אזורים אינטראקטיביים: אזורים המאפשרים ללמוד על חיי בעלי החיים, למשל בגורילריה.
    • פעילויות לילדים: חוות הליטוף ורכבת מיניאטורית.
    • מחנות קיץ וחגים: מחנות מיוחדים לילדים במהלך החופשות, העוסקים בנושאי טבע ושימור.
    גן החיות של ברצלונה הוא מוסד רב-פנים, המשלב היסטוריה עשירה עם חזון עתידי של שימור, מחקר וחינוך. הוא מציע חוויה מעשירה למבקרים בכל הגילאים, תוך דגש על שימור המגוון הביולוגי ורווחת בעלי החיים.
  • עצי דקלים פינות ישיבה קסומות בגן היפיפה גן החיות של ברצלונה פארקים גנים בברצלונה אטרצקיות מקומות מומלצים טיול לברצלונה אסף הניגסברג assaf henigsberg barcelona 

  • מטפסים צמחים הגן הירוק והקסום במרכז העיר היפה גן החיות של ברצלונה פארקים גנים בברצלונה אטרצקיות מקומות מומלצים טיול לברצלונה אסף הניגסברג assaf henigsberg barcelona 

  • מזרקת מים בלב הגן עם מדשאות עציצים גדולים ושדרות עצים גן החיות של ברצלונה פארקים גנים בברצלונה אטרצקיות מקומות מומלצים טיול לברצלונה אסף הניגסברג assaf henigsberg barcelona 

  • רגע מנוחה בגן החיות היפה שהוא קטן קומפקטי ומדוייק גן החיות של ברצלונה פארקים גנים בברצלונה אטרצקיות מקומות מומלצים טיול לברצלונה אסף הניגסברג assaf henigsberg barcelona 

  • רגע של משחק בפינת הליטוף עם עזים כבשים חיות בית גן החיות של ברצלונה פארקים גנים בברצלונה אטרצקיות מקומות מומלצים טיול לברצלונה אסף הניגסברג assaf henigsberg barcelona 

רפי פרץ צייר אמן ישראלי עכשווי אמנות ישראלית עכשווית מודרנית

שמי רפי פרץ - צייר מכירת ציורים אצלי בסטודיו שתחסוך ממכם עמלות תיווך מיותרות ניתן לראות עבודות בפרופיל הפייסבוק https://www.facebook.com/amondamon סטודיו רחוב התחייה 22 תל אביב 0525543815 אני מציי

מספר טלפוןרחוב התחייה 22, תל אביב - יפו

אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA, ובכפוף למדיניות הפרטיות ולתנאי השימוש של Google.