טיול לורשה חגיגת כריסמס לאוהבי פסטיבל אורות מתקנים לצילום בורשה אסף הניגסברג ורשה assaf henigsberg

ורשה, בירת פולין, היא עיר מרתקת המשלבת היסטוריה סוערת עם התחדשות מודרנית. היא חולקה באופן מסורתי לשני חלקים עיקריים שצמחו זה לצד זה: העיר העתיקה והעיר החדשה.
העיר העתיקה (Stare Miasto)
העיר העתיקה של ורשה היא ליבה ההיסטורי והמתויר ביותר. באופן מפתיע, רוב מה שרואים היום הוא שחזור קפדני לאחר שהאזור נהרס כמעט לחלוטין במלחמת העולם השנייה, במיוחד בעקבות מרד ורשה של 1944. הפולנים בנו אותה מחדש בנאמנות מדהימה למקור, תוך שימוש בציורים היסטוריים, מה שהקנה לה מקום ברשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו.
כיכר השוק (Rynek Starego Miasta): זוהי הכיכר המרכזית והפוטוגנית ביותר. היא מוקפת בבתי מגורים צבעוניים להפליא מהמאה ה-17 וה-18, המשמשים כיום בתי קפה, מסעדות וגלריות. במרכז הכיכר ניצב פסל בת הים הקטנה של ורשה (Syrenka Warszawska), סמל העיר ואחת האטרקציות המרכזיות בה.
כיכר הטירה (Plac Zamkowy): ממוקמת בכניסה לעיר העתיקה, הכיכר נשלטת על ידי הטירה המלכותית (Zamek Królewski), ששוחזרה אף היא. במרכז הכיכר מתנשא עמוד זיגמונט (Kolumna Zygmunta), האנדרטה העתיקה ביותר בעיר, המנציחה את המלך שהעביר את הבירה מקרקוב לוורשה.
חומות העיר והברביקן (Barbakan): שרידי החומות המבוצרות משמשים גבול טבעי בין העיר העתיקה לחדשה. הברביקן, מבנה הגנה עגול מלבנים אדומות, הוא נקודת ציון ציורית המשמשת לעיתים קרובות אמני רחוב ודוכני מזכרות.
העיר החדשה (Nowe Miasto)
העיר החדשה אינה חדשה במובן המודרני של המילה; היא הוקמה בתחילת המאה ה-15 כיישוב נפרד מצפון לעיר העתיקה. בעוד שהעיר העתיקה שימשה למגורים, מסחר וממשל, העיר החדשה הייתה יותר אזור תעשייה ומלאכה.
כמו שכנתה העתיקה, גם העיר החדשה נחרבה במלחמה ושוקמה. האווירה בה שקטה ופחות המונית. יש בה כנסיות יפות, כמו כנסיית סנט קז'ימייז' (Kościół św. Kazimierza), וארמונות קטנים יותר.
הקשר בין השתיים
שני האזורים מחוברים בצורה חלקה ברחובות צרים ומזמינים. הניגוד המעניין בין האווירה התוססת והצבעונית של כיכר השוק העתיקה לשקט היחסי והאלגנטיות של הכיכרות הקטנות יותר בעיר החדשה, יוצר חוויה אורבנית עשירה ומגוונת עבור המבקרים בעיר הבירה הפולנית.
דמות של אישה רקדנית מחליקה על הקרח עם טיול לורשה חגיגת כריסמס לאוהבי פסטיבל אורות מתקנים לצילום בורשה אסף הניגסברג ורשה assaf henigsberg

מתקן תאורה עם ליצנים מרהיבים טיול לורשה חגיגת כריסמס לאוהבי פסטיבל אורות מתקנים לצילום בורשה אסף הניגסברג ורשה assaf henigsberg

סביבון הוא פרטי פולני של הנוצרים שיהודים לקחו מהם טיול לורשה חגיגת כריסמס לאוהבי פסטיבל אורות מתקנים לצילום בורשה אסף הניגסברג ורשה assaf henigsberg

גביע מואר יפיפה תאורה מרהיבה ויפה טיול לורשה חגיגת כריסמס לאוהבי פסטיבל אורות מתקנים לצילום בורשה אסף הניגסברג ורשה assaf henigsberg

תמונות מרהיבות של חגיגת כריסמס טיול לורשה חגיגת כריסמס לאוהבי פסטיבל אורות מתקנים לצילום בורשה אסף הניגסברג ורשה assaf henigsberg

שמי רפי פרץ - צייר מכירת ציורים אצלי בסטודיו שתחסוך ממכם עמלות תיווך מיותרות ניתן לראות עבודות בפרופיל הפייסבוק https://www.facebook.com/amondamon סטודיו רחוב התחייה 22 תל אביב 0525543815 אני מציי
