בתהליך..המתן בבקשה.

תרפיה בתזונה וצמחי מרפא ייעוץ לאורח חיים בריא / בלוג

ט"ו

29/01/2021 17:32

  • ט"ו בשבט , חג לפירות היבשים!

    הכוכבים של החג הזה - פירות יבשים.. בואו נלמד קצת על הפופולריים מבין הפירות היבשים ,מה בריא יותר ומה פחות וממה כדאי להימנע מדריך קצר לחגיגת פירות יבשים....

    #הפירות היבשים מכילים מינרלים והם מקור עשיר למגנזיום, ברזל וסידן. הפירות היבשים נטולי כולסטרול ורובם עשירים באשלגן המטיב עם לחץ דם גבוה.

         *שקדים ואגוזים למיניהם עשירים בשומן בריא שעוזר להורדת כולסטרול, הורדת לחץ דם וגם לאיזון                  סוכרת מסוג 2 .אגוזי מלך בפרט עשירים בחומצת שומן אומגה 3 .

          ** יחד עם זאת כל פרי שעובר תהליך יבוש מאבד כמויות גדולות של מים,יכול לאבד חלק ניכר של                    הויטמינים ולעיתים גם מוסיפים להם סוכר. כמות הקלוריות בפרי מיובש בדרך כלל גבוהה                                   פי 4- 5 מפרי טבעי לא מיובש

    #פירות יבשים מכילים יותר סידן מאשר פירות רגילים, במיוחד תאנים, צימוקים ושקדים.

    #פירות יבשים עשירים בסיבים תזונתיים. הם גם מסייעים במניעת אנמיה,

     #רבים מהם עשירים בברזל ויכולים לעזור כאמור, בטיפול באנמיה –למשל שילוב משמשים ושקדים

    הפירות היבשים נותנים מענה לצורך למתוק.ואני ממליצה להחזיק תמרים במקום עוגיות כדי לספק מענה לצורך זה. ממליצה תמיד ולא רק בחג הזה לתת עדיפות לפירות יבשים על פני ממתקים למיניהם. ( זהירות לא לסוכרתיים !!!)

    #תוספת ושילוב של הפירות יבשים בתבשילים בהחלט מוסיפה טעם ומעשירה את המנות ....

    פירות יבשים מומלצים כ"דלק" ומקור אנרגיה.מומלץ לאכול לפני פעילות גופנית.אני ממליצה אותם יחד (תמרים ואגוזים, למשל) לארוחת ביניים ומקור אנרגיה לאנשים שעובדים ימים ארוכים מחוץ לבית .. –ערכת MUST שלי הידועה !!

    ##ממה צריך להיזהר?

     תמיד כדאי להסתכל בתווית אריזה (סימון התזונתי )ולהימנע מהתוספות : תוספות סוכר (גם סוכר חום וסוכר קנים הם סוכרים), תחליפי סוכר למיניהם: מלטיטול, סוכרלוז ודומיהם, תרכובות E שונות וצבעי מאכל, שמנים מעובדים כדוגמת: קנולה, דקלים ועוד

    חשוב לבדוק מראה - פירות יבשים רבים יבריקו מסוכר ,אחרים יראו מכווצות ופחות "מושלמות" . אלה שפחות מושלמות הם בצורתם הטבעית ללא תוספת סוכר . למשל,קיווי

    בצבע ירוק חזק – מן הסטאם הוסיפו לו צבע

    #פירות אקזוטיים כמו אפרסק מיובש, קיווי מיובש, אגס מיובש, חבושים ותותים מסוכרים, פפאיה מיובשת, משמש מיובש בצבע כתום רגיל, אננס מיובש, מנגו מיובש: לרוב יכללו תוספת במיוחד אלה שנמכרים בתפזורת .המוצרים המסוכרים יהיו יבשים וקשים ומתוקים במיוחד בהשוואה לגירסה הטבעית ללא תוספות

    #פיצוחים קלויים ,ציפסים ותערובות מוכנות למיניהם בדרך כלל מוצרים מעובדים עם תוספות

    מי שסובל מאלרגיות או רגישות למזון כזה או אחר וגם מישסוכרתי להתייעץ עם נטורופת או תזונאי מוסמך

    #ומה הם פירות יבשים שאני ממליצה ולמה ??? – בהמשך. 

תגובות

רעיה צלף-קולודקין

תזונאית ונטורופתית מוסמכת ....