בתהליך..המתן בבקשה.

שני בכר - תזונה חיובית / בלוג

מיתוסים על פירות יבשים

18/01/2022 09:01

  • אני יודעת שט"ו בשבט היה אתמול

    אבל בעקבות כמות המיתוסים

    ששמעתי ביממה האחרונה

    לא יכולתי לשבת בשקט

    והחלטתי לנפץ לכם את הבולטים שבינהם.

    -->
    -->

    אז בואו נעשה קצת סדר בבלאגן...

    נתחיל במיתוס הנפוץ ביותר –

    "פירות יבשים מלאים בסוכר"

    פירות יבשים זה פירות טריים שעוברים תהליך ייבוש,

    בתהליך הייבוש הפרי מאבד נוזלים

    לכן זה גורם לריכוז גבוהה של הסוכר בפרי,

    וזאת הסיבה שפרי יבש יהיה מתוק יותר לעומת פרי טרי.


    -->
    -->

    "בפירות יבשים יש הרבה קלוריות"

    בעקבות תהליך הייבוש של הפרי, הפרי מכיל כמות גדולה יותר של קלוריות למאה גרם.


    -->
    -->

    "פירות יבשים זה לא בריא"

    היתרון של הפירות היבשים שהם ספקי אנרגיה זמינה מצוינים, חלקם ידועים בטיפול בעצירויות כמו שזיפים

    ולחלקם יש כמות גדולה של סידן כמו תאנים וחרובים.

    החיסרון הוא שבתהליך הייבוש הפרי גם מאבד את רוב ויטמין C שיש בו.


    -->
    -->

    לסיכום,

    במידה נכונה, מותאמת אישית ומאוזנת,

    גם אם אתם סוכרתיים,

    ניתן לשלב בתזונה, בהתאם לצורך

    סוגים שונים של פירות יבשים.

    שימו לב שלא מדובר בפירות יבשים

    בתוספת צבעי מאכל, סוכר או חומרים מעובדים אחרים.

    ותזכרו שלאילנות יש גם פירות טריים 🍎🍐🍓

תגובות

שני בכר - תזונה חיובית

אורח חיים בריא, תזונה, אימו...