בתהליך..המתן בבקשה.
30/05/2022 23:05
במשך השנים בהן אני מקיימת סדנאות בישול בריא בבתים, יוצא לי לפגוש משפחות רבות. כאשר אני מתשאלת אותם על מצב בריאותם, כדי לדעת כיצד לעזור להם, מוזכרת מחלת הסוכרת בתדירות גבוהה-לאחד מבני המשפחה הגרעינית או המורחבת יש סימנים של טרום סכרת או מאובחן עם סוכרת טייפ 2. לצערי בשנים האחרונות, חל גידול משמעותי של חולים במחלה.
מה הקשר בין צריכת שמן וסוכרת?
כאשר אנחנו צורכים שמן- שניצל או קציצות מטוגנות, חביתה, בצל מטוגן, עוגות וכו, השמן יוצר שכבה שומנית מסביב לתאי הגוף ומונע מהאינסולין להיכנס לתאים. הקולטנים האחראים על הכנסת האינסולין מהדם לתאים אינם יכולים לתפקד כראוי.
התוצאה היא שהלבלב מנסה להפריש יותר אינסולין ווגורם לעלייה של רמת הסוכר בדם . כמויות הסוכר הולכות ועולות וכך בעצם מתפתחת לה סכרת טייפ 2. התופעה הזו מכונה תנגודת אינסולין.
במשפחה של בן זוגי שלושה דורות של חולי סוכרת עם תופעות לוואי .
כשנחשפנו לפני כ8 שנים לכלי הבישול של סאלדמסטר, בהם ניתן לטגן ללא שמן, הבנו שרק נרוויח אם נעבור לטיגון ללא שמן.
בפרספקטיבה של שנים,אני יכולה לומר שבעלי שהיה מאובחן כטרום סוכרתי , הצליח להרחיק את המחלה .
תודה על המידע החשוב ועל השיתוף האישי. הבישול ללא שמן שיפר את ההרגשה שלי ושל בני משפחתי ואני ממליצה להזמין אותך או אותי להדגמה שתמחיש את היתרונות הנוספים של הבישול הבריא
תודה תמי , אכן ישנם עוד הרבה יתרונות בתהליך הבישול.
הפעם בחרתי להתמקד בנושא השמן.