בתהליך..המתן בבקשה.

סרין אנג'ל - תזונה בתבונה / בלוג

האם יתכן כי סוכר הוא מזון רעיל ?

22/07/2015 06:35

  • נזקי הסוכר

    מחקרים רבים מצביעים בשנים האחרונות על נטייה מוגברת להשמנה בקרב ילדים ומבוגרים. בשלושים השנים האחרונות אחוז חולי הסוכרת בעולם עלה ב 30%.

    האם יתכן כי סוכר הוא מזון רעיל ?

    לכאורה-  הסוכר עושה אותנו שמחים. אנחנו מביעים שמחה ואהבה באמצעות דברי מאכל מתוקים.

    אולם במהלך  שלושים השנה האחרונות צריכת הסוכר בעולם עלתה ב 46% ויש לכך השלכות מטבוליות.

    מאז 1982 ועד 2012 צריכת הבשר , הירקות והפרות ירדה בעולם ב 10% אך לעומת זאת צריכת המזון המעובד והמזון המתוק עלתה מ 11.6% ל 22.9%. כלומר:  הצריכה הוכפלה ואוכלוסיית העולם הפכה להיות חולה יותר ויותר. 

    מתוך כל סוגי המזון הנמכרים במרכולים 74% מהם מכילים סוכר כגון: רטבים לסלט, קטשופ, לחם, לחמניות, בשר טחון ועוד ועוד. הסוכר מופיע תחת  שמות רבים: סוכר, דבש, סוכרוז, סוכר קנים, סירופ מייפל, אגבה, סוכר חום, לתת, סלק סוכר, דמררה, זו אחת הדרכים של תעשיית המזון לנסות ולהסתיר את תוספות הסוכר במזון.

    הכבד הוא האיבר אזר מעבד את המזון שלנו . כשאנחנו שצורכים סוכר, שומן ואלכוהול בכמות לא מבוקרת נוצר עומס על הכבד שגורם לייצור שומן ולכבד שומני.  מחלת הכבד השומני (ללא קשר לצריכת אלכוהול) היא המגפה הגדולה ביותר בהיסטוריה של העולם.

    מה היא  צריכה מבוקרת של סוכר ?

    6 כפיות ביום הינה כמות מבוקרת שהכבד יכול להתמודד עמה. האדם הממוצע באירופה צורך 17 כפיות סוכר ביום בעוד שבאמריקה הצריכה היא 19.5 כפיות סוכר ביום. בני נוער צורכים בין 30 ל -40 כפיות סוכר ביום. בתחילת שנות השבעים הצריכה הממוצעת של סוכר לאדם בשנה הייתה 2 ק"ג. הצריכה כיום היא כ- 45 ק"ג סוכר לנפש לשנה...

    בתחילת שנות השבעים ד"ר ג'ון יודקין, פיסיולוג אנגלי, כתב ספר בשם "טהור – לבן – והורג" . בספרו הוא סיפק הוכחות רבות שסוכר הוא בעייתי ועלינו להפחית את צריכתו.

    תעשיית הסוכר הענקית בעולם "נכנסה ללחץ",  שכרה בכסף רב יועצי תדמית ופרסום שדאגו להטות את דעת הקהל בעולם , להטיל ספקות ולמנוע  תמימות  דעים בקשר להשפעת הסוכר על הבריאות. הם תמכו במחקרים ובחוקרים אקדמאים שגרמו לאי בהירות לגבי נזקי הסוכר.

    תעשיית הסוכר תמכה במחקריו של ד"ר אנסל קיז, אשר  טען כי בעיית ההשמנה והסכנה של מחלות לב וכלי דם טמונה בשומן הרווי דווקא, וכי  לסוכר אין קשר למשקל עודף ולמחלות לב.

    וכך הצליחה תעשיית הסוכר להפריך את טענותיו של ד"ר יודקין והפכה אותו ואת מחקרו לנלעג, משוגע ואובססיבי.

    מכונת יחסי הציבור שכנעה אותנו שקלוריה היא קלוריה ואם אתם אוכלים הרבה ומשמינים זו הבעיה שלכם. אבל לא אמרו לנו שקלוריות ממקור שונה מתפרקות בצורה שונה.

    סוכר מורכב משתי מולקולות :  גלוקוז ופרוקטוז. כמעט כל אברי הגוף כולל המוח מסוגלים לפרק גלוקוז, אולם  הפרוקטוז מפורק רק על ידי הכבד. בצריכה מופרזת של סוכר, הכבד הופך את הפרוקטוז לשומן, ושומן זה מהווה סיכון ללב ולכלי הדם, לסוכרת, לכבד שומני ואף לסרטן.

    בעקבות מחקריו של אנסל קיז העולם שוכנע  כי שומן רווי דווקא הוא המקור למחלות לב וכלי דם.

    תעשיית המזון קפצה בשמחה על העגלה והחלה להפחית את אחוזי השומן במזון, אולם מכיון  שמזון דל שומן הוא מזון לא טעים - על מנת להפוך את המזון לטעים הוסיפו לו סוכר !!!!

    על כל 2% שומן שמורידים ממוצר מזון מוסיפים 13 גרם פחמימות מתוכם 4 גרם סוכר –קלוריות.

    העולם נסחף אחר טרוף המזון דל שומן והחל לצרוך הרבה פחמימות וסוכרים.

    האנושות לא חלתה פתאום במגפת "אובדן כוח הרצון" – אנחנו חיים בסביבה שדוחפת לנו קלוריות במורד הגרון ואנו מקבלים זאת באהבה ובהנאה.

    זה נכון ש 30% מהאוכלוסייה סובלים מעודף משקל אבל מה שלא יודעים הוא  ש- 40% מהאנשים במשקל נורמלי סובלים מאותן מחלות מטאבוליות כמו אנשים בעלי משקל עודף.

    אנשים בעלי משקל תקין חולים בסוכרת, מחלות לב וסרטן !!!!.

    דהיינו- הבעייה אינה   התנהגותית. הדעה הרווחת היא שאנשים בעלי משקל עודף הינם עצלנים וזללנים ולכן יש להם מחלות מטבוליות. אולם הדבר אינו נכון- אנשים בעלי משקל תקין אינם עצלנים וזללנים.

    אז אם הבעיה אינה התנהגותית היא חייבת להיות טמונה  בחשיפה . וכולנו חשופים !  כולנו בסיכון!

    גם אם נניח שכל האינפורמציה הזו על הסוכר היא שקרית – אנו  עדיין אוכלים יותר מידי סוכר.

    וכשאוכלים מתוק, רוצים לאכול עוד מתוק !

    ההתמכרות לסוכר דומה להתמכרות  לסיגריות – האדם אינו זקוק לטבק על מנת להתקיים. ואדם יכול לעשות החלטה מושכלת לא לעשן יותר.

    אלא הרבה יותר קשה לבצע החלטה כזו בקשר למזון – אנו זקוקים למזון על מנת לחיות ובכלל זה גם סוכר. הסיבה לכך שיש לנו אספקה רציפה וקבועה של מזון שיכול להיות רעיל לנו היא שזו תעשיה שעושה הרבה מאוד כסף והמטרה הסופית של תעשיית המזון היא רווח ולא דאגה לבריאות הציבור.

    כיום אחד מכל אחד עשר אמריקאים חולה בסוכרת, מחלה קשה בעלת השלכות נוראיות על בריאותו ותוחלת חייו של החולה וסביבתו, והסוכרת הפכה למגפה עולמית.

    הבה ונגלה מודעות , סוף אכילה במחשבה תחילה, נבדוק מה מכילים המזונות שאנו אוכלים , ונסיר את הסוכר מתפריטנו !!!

    קיימים תוספי תזונה איכותיים העוזרים להפחתת ההתמכרות לסוכר ולשיקום מערכות שכבר נפגעו.

    ליווי צמוד תומך תזונה נכונה יכול לעזור למי שמתקשה להפטר מהרגלים ישנים ומזיקים....


    נכתב על ידי סרין אנג'ל

    יועצת לתזונה בריאה, מאפשרת בריאות.

    הכנס טקסט כאן

תגובות

סרין אנג'ל

תזונה בתבונה

עסקים מומלצים בתחום

רות שפיר  נטורופתית רות שפיר נטורופתית
רות שפיר נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא
עינת  הוכשטיין פלד עינת הוכשטיין פלד
עינת הוכשטיין פלד
ניצנה שרף  נטורופתיה ואנטיאיג'ינג ניצנה שרף נטורופתיה ואנטיאיג'ינג
ניצנה שרף בריאות עמוקה ושלמה