בתהליך..המתן בבקשה.

רות שפיר נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא / בלוג

סלט ברוקולי בסגנון סיני

26/11/2016 09:17

  • סלט ברוקולי בסגנון סיני


    מתכון מסדרת "קלי קלות"

    המצרכים

    1 ק"ג ברוקולי

    3/4 קופסת נבטים סיניים

    4 בצלים ירוקים חתוכים

    1 כוס תערובת שומשום, גרעיני דלעת וחמניות

    שמן שומשום

    מלח ופלפל שחור

    רוטב סויה לפי הטעם

    עגבניות שרי


    אופן ההכנה

    לשטוף את הברוקולי, לפרוס לפרחים. לשים בסיר עם מים רותחים שהומלחו קלות. להרתיח 5 דקות עד לריכוך קל. לא לבשל יתר על המידה. (אפשר גם לאדות.)

    לשטוף במים קרים, לסנן ולהניח בקערה.

    לטגן בשמן שומשום תוך כדי בחישה את תערובת השומשום, גרעיני דלעת וחמניות עד להזהבה.

    להוסיף לקערה עם הברוקולי את שאר המצרכים. לתבל ולהגיש.


    הערך המוסף של המתכון

    ברוקולי – דל קלוריות, מכיל ויטמין C, K, B6, A.  סידן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים, מנגן, חומצת אמינו טריפטופן, אשלגן.

    לברוקולי מיוחסת יכולת למניעת סרטן ובלימת התפשטות או התפתחות גידולים. הברוקולי בריא ללב, לעור, לעצמות, עוזר במניעת קטרקט, דלקת מפרקים וכיבים.


    הערה

    מנותחים בריאטרים, תבדקו באיזה שלב אתם נמצאים אחרי הניתוח.

    לא מומלץ למי שנוטל קומדין.

    לא מומלץ לילדים מתחת לגיל 6.


    לעדכונים בנושאי תזונה ונטורופתיה

    מוזמנים להיכנס לדף שלי: רות שפיר נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא ולעשות לייק בקישור

    http://tiny.cc/2hcd8x

תגובות

רות שפיר נטורופתית

נטורופתית ויועצת לאורח חיים...