תות שדה

תות שדה
מבחינה בוטנית, התות הוא לא פרי אלא התעבות והתנפחות של רקמת המצעית (הגבול בין עלי הכותרת והתפרחת לבין בסיס השחלה) והבליטות הצהובות שחורות שעל פניו הן המשך השחלה עם זרע בתוכה, לכן התות נקרא פרי.
ספרד היא היצואנית הראשונה בעולם ואחריה ארצות הברית ומרוקו.
קיימים כ-35 זני תות שדה. התות בישראל גדל בחורף ומשווק מתחילת נובמבר עד אפריל.
ערכים תזונתיים
התות מכיל כ-90% מים, וב-100 גרם תות יש כ-32 קלוריות בלבד.
בתות יש ויטמין A, ויטמינים מקבוצה B וחומצה פולית.
הוא מכיל כמות גבוהה יותר של ויטמין Cמאשר בפרי הדר. כוס אחת של תות מכילה את הצריכה היומית של ויטמין .C ויטמין C נוגד חמצון המסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב, שבץ מוחי, סרטן וכנראה גם להתפתחות קטרקט, שומר על העור והאלסטיות שלו. התות מועיל לתפקוד מערכת החיסון ויכולת הגוף לרפא פצעים.
התות עשיר מאד בפקטין המהווה מרכיב חשוב בדפנות התאים. (בבישול ביתי ובמיוחד בבישול הטבעוני, נוהגים להשתמש ברסק פירות המכילים פקטין בריכוז גבוה כמו תפוחים או בננות כתחליף צמחי לביצים לצורך "הדבקה" של לביבות ועוגות).
התות מכיל סיבים תזונתיים התורמים לפעילות תקינה של מערכת העיכול ומאטים את קצב ספיגת הגלוקוז מהמזון לדם.
הכמות גבוהה של נוגדי חמצון שיש בתות עוזרים בהאטת תהליך הזדקנות, מפחיתים סיכוי לסרטן ומסייעים בשמירת בריאות המוח בגילאים מבוגרים.
התות מכיל מינרלים – סידן, ברזל ורמות גבוהות של אשלגן התורם להפחתת סיכון ליתר לחץ דם, מחלות לב ולחוזק העצם.
התות נאכל טרי כמו שהוא אך גם נהוג להכין ממנו ריבות וקונפיטורות, עוגות, דברי מתיקה, קרמים וגלידות. הוא מככבת בסלטי פירות ומשתלב יפה גם בסלטי ירקות.
בפולקלור העממי, התות שמזכיר בצורתו ובצבעו לב, הוא סמל לאהבה. במסורת הצרפתית הוא נחשב למעורר החשק המיני ולזוגות שנשאו היה מוגש מרק אדום של תות. אם גבר ואישה חלקו ביניהם פרי כפול של תות, הובטח להם שיתאהבו זה בזו.
מלבד תכונותיו הרומנטיות לתות יש סגולות נוגדות דלקת וברפואה העממית התות עוזר להבהרת כתמי שמש, מסייע בטיפול בדלקות גרון, דלקות חניכיים ובהצטננויות.
להבהרת כתמי שמש – לסחוט מיץ מתותים, למרוח על כתמי העור, להשאיר חצי שעה ולשטוף.
לעדכונים בנושאי תזונה ונטורופתיה
מוזמנים להיכנס לדף שלי: רות שפיר נטורופתית ויועצת לאורח חיים בריא ולעשות לייק בקישור
להשתתפות בסדנאות בישול מהיר, בריא וטעים שאני מנחה, בבקשה לפנות בפרטי. תודה.


רות לבריאות רות שפיר נטורופתית ומלווה לאורח חיים בריא: הרצאות בנושאי תזונה ובריאות, סדנאות וקבוצות הרזיה ושיפור הרגלי אכילה גם למנותחי קיצור קיבה, ליווי תזונתי אישי, תומכת תזונה, טיפול במחלות רקע, הנח
