מדוע עדיף בית פשוט על פני בית יוקרתי?

בית יוקרתי משמע עולה לנו יותר כסף בזמן הרכישה. אבל ברוב המקרים לא יתן לנו יותר שכירות. רמת האבזור צריכה להיות מותאמת פחות או יותר לסביבה. איבזור יקר: דלתות, חלונות, ידיות, נורות, ברזים, כיורים, אסלות וכו' מתקלקלים כמו בכל בית. שוכרים לא ידועים כל כך בשמירה על אביזרי הבית. וכל קלקול יגרום לנו הפסד ולא תמיד נמצא תחליף זול לאיבזור יקר. לפעמים צריך לאתר בעל מקצוע שיודע לטפל באבזור הלא סטנדרטי. כל זה מגדיל את ההוצאות ומקטין את ההכנסות, ולא לשם כך אנחנו משקיעים בבתים להשכרה.
שאלות דומות
חלק מהאמריקאים קונים אבל זה לא מספיק וישנן מספר סיבות חשובות: 1. בתרבות הצריכה האמריקאית, (בהכללה כמובן) לא קונים במזומן. כל נכס/רכוש נקנה ע"י תשלום של 3% במזומן והיתרה במשכנתא. 2. הבנקים אחרי משבר המשכנתאות הגדול עמדו לפני קריסה והיו זקוקים בדחיפות למזומנים. 3. מליוני אמריקאים נקלעו למשבר והפסיקו לשלם משכנתא ואיבדו את בתיהם. התוצאה- הבנקים קיבלו בתים מעוקלים במקום את כספי המשכנתא. ונוצר עוד לחץ על מחסור המזומנים. 4. הבנקים צוברים מלאי של מליוני בתים מעוקלים ששווים מחצית מהמשכנתא שנתנו. 5. הפתרון הוא מכירה במזומן וכמה שיותר מהר לכל מי שיש מזומנים. האמריקאי הממוצע איבד את הבתים האלה וכמובן לא יכול לרכוש אותם. האמריקאי האחר שרוצה לקנות זקוק למשכנתא, אבל הבנק לא רוצה לתת כסף!!! הבנק רוצה לקבל כסף!!! *** לכן מכל רחבי העולם באים משקיעים ומכניסים כסף מזומן לחשבונות הבנקים ולא לוקחים מהם כסף.
לא מומלץ להשקעה. אמנם השכירות יחסית גבוהה וגם התשואה, אבל גם הבלאי יותר גבוה, משקיעים לא אהבים את זה ויותר קשה למכור אותו.
הכסוי בגגות שטוחים בד"כ מיריעות זפת, הבלאי יותר גבוה מגג משופע ולאחר זמן קצר יחסית המים מתחילים להקוות בנקודות שונות והבלאי מתגבר. משקיעים מנוסים לא אוהבים גג שטוח ולכן גם קשה יותר למכור אותו.
