הרצאות על בריאות ומדע לגיל השלישי / בלוג
שאלות ותשובות - חלק שלישי
18/09/2017 08:16
במצגת שנתתי כחברה מרכזית לפני מספר שבועות, בקשתי ממשתתפי המפגש לכתוב על פתק את השאלה שהכי מציקה להם בתחום של אורח חיים בריא.
מפאת קוצר הזמן עניתי רק על שתי שאלות. את התשובות לשאלות האחרות אני מעלה כאן בבלוג – לטובת הציבור כולו. זהו הפוסט השלישי בסדרה.
אני אוכל אכילה רגשית, מה עושים?
אכילה רגשית היא נושא רחב מאוד שקשה לענות עליו ברגע. ובכל זאת כמה טיפים: כדאי להקפיד על ארוחות אמיתיות קבועות ובהן לפתח אכילה מודעת – התבוננות והתמקדות במזון שאוכלים, ואכילה רק עד ששבעים. כך יהיה לך ולגוף ברור מתי יש רעב ושובע.
בשאר הזמן, כשעולה הרצון לאכול, לברר האם יש תחושת רעב אמיתית. אם כן, לאכול משהו כמו אגוזים או שקדים, פרי או ירק. לא ממתק, או חטיף, שכן אלה מיד מכניסים למעגל של "עוד".
לבדוק אם לא מתחלפת תחושה של רעב במקום צמא. לשתות מים. אם עדיין יש "צורך במשהו" כדאי לעצור ולבדוק על מה הצורך הזה יושב – חוסר מנוחה?חרדה? שעמום? דאגה? בדידות? חוסר מנוחה גופני בגלל שהגוף רוצה לצאת לסיבוב?אחרי העצירה לחשוב איזה דבר אחר יכול להרגיע את הרגש הזה?
לנשום? לצאת לסיבוב הליכה? לשמוע מוסיקה? להרים טלפון למישהו כדי לקטר? כל דבר שאיננו מכיל קלוריות.
ככל שיעבור הזמן, יכנסו ההרגלים החדשים האלה כדי להרגיע את הרגשות במקום לאכול אותם.
איך מתמודדים עם הכנת אוכל בריא באורח חיים כל כך מאתגר?
שאלה מצוינת! ככל שנצליח לפרק את הכנת האוכל הבריא לפעולות קטנות שאפשר לעשות במקביל לדברים אחרים, כך יהיה לנו קל יותר לייצר בסוף את המנה הבריאה שלנו.
בשלב הראשון חשוב לדאוג שיהיו לנו רכיבים בריאים בבית. אח"כ חשוב להכין את חלקם מראש, כלומר לקדם אותם שלב: לבשל את הדגן המלא, לשים בתנור ירקות... כשמגיע הזמן לאכול, כל מה שנשאר זה להשתמש ברכיבים המוכנים ולהרכיב מהם מנה בריאה.
אפשר גם להרשם לסדנה של "הכינותי מראש" וללמוד בה איך מכינים אוכל בריא במינימום מאמץ ומקסימום טעם: https://goo.gl/v32Y94
רעיונות נוספים ותרגילים לאימוץ הרגלים בריאים אפשר למצוא בחוברת שלנו "מפסיקות לספור, מתחילות לסמוך" אותה אפשר לרכוש כאן: https://goo.gl/tc15kJ