בתהליך..המתן בבקשה.
28/01/2019 15:39
מסתבר שלא.
ב 100 גרם קינואה מבושלת יש כ 4 גרם חלבון – פחות מאשר בעדשים או בשעועית מאש (כ 14 גרם).
למעשה, בקינואה יש בערך אותה כמות של חלבון כמו בחיטה ודגנים אחרים וגם אותן כמויות של פחמימות.
אז מה גורם לנו להתיחס לקינואה כאל מזון על?
קינואה היא אחד משני הצמחים היחידים שמכילים חלבון מלא. השני הוא סויה.
חלבון מלא מכיל את כל 20 החומצות האמיניות, כולל 9 שגופנו אינו מסוגל לייצר.
לרוב זהו חלבון שמקורו מהחי – בשר, ביצים או חלב.
חלבון צמחי בדרך כלל מכיל רק חלק מהן, ולכן צריך לשלב בין דגן לקטניה כדי לקבל את כל חומצות האמינו הנחוצות.
ולכן קינואה נחשבת למזון על, אם כי למעשה מנה של מג'דרה או אפילו פיתה עם חומוס (אמיתי, לא "סלט חומוס") יכולה לסדר לנו את אותו אפקט בדיוק…
ולגבי הכמות: עדיף לאכול מנה של קטניות – מרק עדשים סמיך, צלחת חומוס, כדי לקבל כמות גבוהה של חלבון, ועל הדרך גם מנה יפה של סיבים תזונתיים.
אגב, באופן אישי אני לא משתמשת הרבה בקינואה. ראשית משום שהיא יקרה (כ 20 שח ל 500 גר) ושנית, משום שבגלל הביקוש העצום לקינואה, האנשים שמגדלים אותה, בדרום אמריקה לא זוכים לאכול ממנה. עושה קצת לא נעים…
המתכון הפעם הוא של גריסים עם מאש שזה טוויסט מעניין על מג'דרה.
מה צריך?
כוס גריסים
חצי כוס מאש
בצל יבש
גזר
פטרוזיליה
2 כפות שמן
תבלינים
מה עושים?
מבשלים את הגריסים והמאש בהרבה מים עם קצת מלח, עד שהם מתרככים לטעמך.
בינתיים מאדים את הבצל בשמן, מוסיפים קוביות גזר, פטרוזיליה ותבלינים.
כשהגריסים והמאש מוכנים, מוסיפים אותם לירקות. מתבלים ונהנים.
רוצה ללמוד עוד על דגנים וקטניות?
בסדנה הכינותי מראש אני מספרת ומדגימה מה אפשר לעשות בהם.
פרטים על הסדנאות הקרובות:
http://bit.ly/hachinoty
תודה למדתי משהו חדש
בשמחה :)
תודה על התובנות
בשמחה. יש עוד!