לוסי רבין - coach4healthזהב

שמי לוסי רבין, נעים מאוד! בעלת Coach4Health * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ליצירת קשר: מייל: lucyrabin18@gmail. com; טלפון נייד: 058-543-0091.

עוד ›
מאמנת לאורח חיים בריאאשדודציון איכות 10.0 · 87 דירוגים

איך להרגיע את הסרט המתח שנקרא "החיים במאה ה-21?

לוסי רביןיום שני, 8 בנובמבר 2021זמן קריאה 4דק'

  • עד לפני כ40- שנה בכלל לא דיברו עליו אבל עכשיו הוא כאן, נוכח, מדובר ומורגש ולא נראה שהוא הולך להעלם. תכירו זהו ה"מתח" (סטרס") וכולנו סובלים  ממנו ברמה זו או אחרת גם אם לא תמיד אנחנו יודעים לקשור בין מה שקורה לנו בגוף ובנפש לבינו.

    אז מה זה "סטרס" ומה בדיוק קורה לנו כשהוא מגיע?

    סטרס הוא מצב בו הגוף נמצא בכוננות לקראת מצב מתאגר בו עלינו לתפקד במיטבנו. מצב זה מכונה "תסמונת ההסתגלות הכללית" ובמהלכו הגוף מגביר את הפרשת הורמון הקורטיזול כדי לעודד את עלית רמת הגלוקוז בדם ולספק במהירות אנרגיה לגוף.

     כתגובה לכך קצב הלב מואץ ולחץ הדם שלנו עולה וכך גם רמות הסוכר ורמות הורמונים נוספים כמו למשל האדרנלין המגביר את הערנות שלנו. לאחר שאנו  נרגעים מהסטרס רמות ההורמונים חוזרות לנורמה וכך גם רמות הסוכר ולחץ הדם.

    בקיצור, הגוף האנושי ערוך ומסוגל להתמודד עם מצבי סטרס ולהקצות את המשאבים הדרושים לנו כדי לתפקד בהם כהלכה.

    אז מה בעצם הבעיה?

    הבעיה היא כאשר מצבי הסטרס מתמשכים והופכים   למצב הנקרא "מתח כרוני" בו הגוף אינו נדרש "להחזיק כוננות" לאורך זמן ואינו מסוגל לעמוד בכך. העומס מתחיל להשפיע בראש ובראשונה על בלוטת יותרת הכליה שאינה מצליחה לעמוד בקצב ייצור הקורטיזול הנדרש ממנה והתפקוד שלה, כבלוטה האחראית לשמירה על האיזון בגוף, מתחיל להפגע.

    וכשתפקוד הבלוטה יוצא מאיזון נפגעת היכולת שלנו להתמודד עם מתחים: אם הבלוטה מגיעה לתת תפקוד אנו חשים עייפות ואף תשישות, מערכת החיסון נחלשת ואנו מועדים יותר לעייפות ולאלרגיות. ואילו אם הבלוטה נמצאת במצב של פעילות יתר הגוף יגיב לכל מצב בצורה  מוגזמת ואנו נסבול מיתר לחץ דם, מעודפי סוכר וכולסטרול בגוף וממצבים רגישים קשים כמו חרדות ודכאונות.

    ומה עוד קורה בגוף?

    ככל שמצב הסטרס יתמשך הגוף יתקשה להתמודד עם עודף הקורטיזול ויתחילו להופיע סימפטומים שונים

    כעליה קלה במשקל, ירידה ברמות האנרגיה ובדחף המיני,בעיות קלות בזיכרון והאטה בחילוף החומרים.

    ואנחנו?

    אנחנו עלולים לחוות כאבי שרירים, חולשה, עייפות ואף התמוטטות כללית. במישור המנטלי יכולות להופיע פגיעות בזכרון וביכולת הריכוז, יתכן ונחווה חרדות, דכדוך ואף דיכאון.

    חלקנו יתקשו להירדם וירגישו תשוקה  עזה למזונות מלוחים ושומניים, אצל נשים תיתכן החמרה של התסמונת הקדם וסתית ובמקרים החמורים יותר אף יתפתחו מחלות לב וכלי דם.

    אוקיי, אז מה עושים?

    התשובה הטובה ביותר שהייתי רוצה לתת היא מפסיקים להיות במתח אבל בקצב החיים המודרני זה לא רק מאוד קשה אלא לרוב אף בלתי אפשרי. ולכן אני רוצה לדבר אתכם היום על איך שינויים לא גדולים בתזונה יכולים לעזור לגוף שלכם להתמודד עם הסטרס ולהביא לשיפור משמעותי הן בתפקוד הפיזי שלכם והן בתפקודים המנטליים והרגשיים.

    ראשית מה לא לאכול?

    קיימים סוגי מזונות העלולים להגביר את מצבי המתח שלו ולכן רצוי להמעיט בהם

    ואף להמנע מהם לחלוטין.

        הראשונים שבהם הם האלכוהול והקפאין שצריכתם  מגבירה את הפרשת האדרנלין מבלוטת יותרת הכליה- מצב המדמה מתח ויוצר מיד את תגובת השרשרת שלו.

    גם אכילת פחמימות פשוטות כמו פדטה לבנה, קוסקוס,אורז לבן,פיתות, ולחם לבן גורמות למצב של חוסר איזון הסוכרים בדם ולמצב היפוגליקמיה המגרה את בלוטת יותרת הכליה להפריש אדרינלין.

     ומה כן לאכול?

    באופן כללי תזונה מאוזנת המכילה פחמימות מורכבות (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, תירס, קינואה, כוסמת,שיבולת שועל), חלבונים שעיקרם מן הצומח,(מיעוטם מן החי)  דגנים וקטניות לצד שומנים בלתי רווים (שמן זית,סויה,חריע, חמניות,שמן אגוזים גרעינים, אגוזי מלך, טחינה,שומשום כל אלה תעזרו לשלוט במצבי לחץ.

    מומלץ להרבות במזון המכיל ויטמיני  B השונים (דגני, ביצים,קטניות) החשובים לתפקוד יעיל של המוח ולמניעת פעילות יתר של בלוטת האדרינל.

    כדי לפצות על אובדן האשלגן בעקבות מצבי המתח רצוי מאוד להרבות במזונות עתירי אשלגן כמו בשר, עוף, סלמון, וכן פירות וירקות כמו בננה, אגס, תפוח ירוק, אבוקדו ועגבנייה.

    גם תוספי תזונה יכולים לעזור:

    קומפלקס ויטמין B

       ויטמין B5    לבדו שמפחית את פעילות בלוטת יותרת הכליה

      ויטמין C

    חומצת אמינו תירוזין

    ומה לגבי צמחי מרפא?

    ישנם מספר צמחי מרפא שיכולים לשפר את עמידותנו

    למצבי סטרס:

    Rhodiola - צמח מרפא בעל השפעה אנטי דיכאונית המונע את השפעת היתר של האדרנלין המופרש בגופנו במצבי מתח.

    Ginseng Panax - צמח הגינסנג הקוריאני והגינסנג הסיברי Ginseng Eleutroccoccus הינם בעלי פעילות אדפטוגנית ומשפרים את כושר עמידה שלנו במצבי מתח.

    Off Valeriana  - צמח מרפא יעיל לטיפול במצבי לחץ ובהפרעות שינה כתוצאה מלחץ.

    ומה עוד?

    להירגע! כן, אני יודעת שכשאנשים במתח ובלחץ הדבר האחרון שהם רוצים הוא שיגידו להם להרגע אבל יש שיטות הרפיה מעולות שעוזרות לנו להרגע (והרי במילא נרגע בסוף, נכון? )יותר מהר ולשחרר מהר יותר גם את הנפש וגם את הגוף ממצב הכוננות שמעמיס עליהם כל כך.

    וכמובן פעילות גופנית שטובה לנו לכל כך הרבה דברים והיא יעילה מאוד גם להפגת מתחים. נשימות וחיבור לעצמינו ואין  כמו מדיטציה לפחות פעם ביום .......

    אז מאחלת לכם יותר רוגע ובריאות שכמו נאמר כאן  מאוד הולכים ביחד.

    לוסי רבין

    מאמנת לאורח חיים בריא

    נטורופטית ND

    www.lucyrabin.co.il

    0585430091

    https://www.flowcode.com/page/coach4health


coach4health- לוסי רבין

שלום! שמי לוסי רבין, נעים מאוד! בעלת Coach4Health * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * ליצירת קשר: מייל: [email protected]; טלפון נייד: 0

מספר טלפוןאתר אינטרנטתל חי 28 דירה 27, אשדוד

אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA, ובכפוף למדיניות הפרטיות ולתנאי השימוש של Google.