מנחם גדות - גמילה טבעית מעישון ב"שיטת פרידום"

סיסמתנו: "גמילה מעישון ב-5 ימים תוך כדי עישון!!! " ***************************************** האני מאמין שלי הוא: כל מעשן בתהליך הגמילה הוא עולם ומלואו ואני רואה בגמילה שליחות ויעוד מן המדרגה הראשונה.

עוד ›
מומחה לגמילה מעישוןשערי תקווהציון איכות 10.0 · 5 דירוגים
?

זה ידוע שעישון מזיק, אך האם סיגריה פה ושם יכולה לגרום נזק רציני?

ענשאל/ה על ידי עינת ויזמן Giraffic Design · 05.11.2009
גמילה טבעית מעישון ב"שיטת פרידום" · בעל/ת העסק05.11.2009

אמנם נכון הוא שככל שמעשנים יותר סיגריות ביום, כך גדל הסיכון לסרטן. אולם, אדם מעלה את הסיכון שיחלה בסרטן אף אם הוא מעשן מעט סיגריות ביום. עישון "קל" עדיין עלול להעלות את הסיכון לבריאותך. מחקרים מראים כי אפילו אנשים המעשנים סיגריה אחת ביום הם בעלי סיכון גבוה כמעט פי 3 למות ממחלות לב ומסרטן הריאות, מאשר לא מעשנים! מספר מדענים מצאו שמשך תקופת העישון משפיעה במידה רבה יותר מאשר כמות הסיגריות שמעשנים ביום. לדוגמה, עישון חפיסה ביום במשך 40 שנה מסוכן הרבה יותר מאשר עישון שתי חפיסות ביום במשך 20 שנה. הדרך הטובה ביותר להפחית את הסיכון לסרטן היא להיגמל לגמרי מסיגריות. אין "קצת סרטן".

שאלות דומות

?
כאחת שלא מעשנת ,מעניין אותי לדעת למה כל כך קשה להפסיק לעשן ?

-יש קושי אמיתי שכן אנו מדברים על התמכרות שאינה נופלת מהתמכרות לסמים ואלכוהול. ד"ר יואל גרייף, לשעבר מנהל מכון הריאות במרכז הרפואי תל אביב, מתייחס לעניין ההתמכרות: "מבחינה נפשית מדובר בהרגל, אך זוהי גם תלות פיזיולוגית. הגוף התרגל לרמת ניקוטין מסוימת וכתוצאה מכך לדיכוי של התיאבון, לשקט ולרוגע. אדם שמפסיק לצרוך ניקוטין בבת אחת, יכול לסבול מאי סדר פיזיולוגי בעקבות השינויים בגוף. ההתמכרות לסיגריות היא חזקה וקשה להיגמל ממנה אף יותר מקוקאין". בנוסף-בהבדל מסם רגיל הסיגריה זמינה לכל אחד ואין לגביה שום סנקציה חוקית או חברתית.

?
אומרים שאם אתה כבר מעשן אז הנזק נעשה ,האם זה נכון ?האם הפסקת עישון בכל גיל מועילה ?

-אפילו אחרי עשרות שנים יש ערך ממשי להפסקת העישון: תוך מספר חדשים יוכל המעשן לחזור ולהיות אדם רגיל שלא יהיה שייך לקבוצת הסיכון לחלות במחלות לב,ריאה וסרטן(ראה בבלוג).

?
איזה שיטות גמילה קיימות בשוק?

רויטל שלום, כל שיטה שקיימת בשוק ואפילו שיחה ביו איש לרעהו יש לה סיכויי הצלחה. ההבדל הוא באחוזי הגמילה:מאחוז או פחות משיחה עם המעשן,נע לסביבות של כ-25% בשיטות שאני מונה למטה ועד לכ-95% ב"שיטת פרידום". שיטות הגמילה שמטפלים בצד הפיזיולוגי הם: תחליפי ניקוטין, מסטיקים, מדבקות, גלולות, כדורים, משאפים, זריקות, לייזר, ,דיקור,סיגריה אלקטרונית וכד'. שיטות הגמילה שמטפלים בצד הפסיכולוגי הם: סדנאות היפנוזה הפחדות(הוקוס-פוקוס) טיפול בהלם

לא מצאתם/ן תשובה?

שלחו/י שאלה עם פרטי ההתקשרות שלכם/ן — נחזור אליכם/ן בהקדם.

אתר זה מוגן על ידי reCAPTCHA, ובכפוף למדיניות הפרטיות ולתנאי השימוש של Google.